José Sancho: 'la Casa de la Música dinamitzarà la vida cultural del nucli antic'

José Sancho: 'la Casa de la Música dinamitzarà la vida cultural del nucli antic'

Caben 375 persones en el saló d'actes de la Casa de Cultura, però una vegada més va tornar a quedar-se xicotet, en este cas per a la presentació de la musa de la música i el primer concert que donaven conjuntament l'Orquestra Júpiter, el Cor i la banda del Centre Musical i Instructiu Santa Cecília, després de la unificació en una única associació que, des del passat mes de setembre, s'encarrega a més de les distintes escoles municipals de música. Perquè ens parle de les festes de Santa Cecília i de la nova entitat que sorgix després d'esta unificació, entrevistem el seu president, José Sancho.

*****

-Les festes de Santa Cecília han deixat de ser una única setmana.

-Enguany s'han prolongat al llarg de dos caps de setmana i ja ens quedem curts. En realitat portem des de mitjans d'octubre celebrant campionats de jocs de taula els divendres, i campionats de frontenis els dissabtes. Les finals, els dies 11 i 12 de novembre, van comptar amb gran assistència de públic, sobretot perquè ara som més membres en el centre musical.

-El dia 12 també va ser el sopar del soci.

-Enguany ens vam reunir 210 comensals en el saló El Castell de Rafelbunyol. Més o menys els mateixos que també ens vam reunir l'últim dia de les festes, el diumenge 20, en el menjar de germandat que posava punt final a les celebracions.

-La musa de la música és una tradició que heu recuperat.

-En els orígens de la banda de música, en els anys cinquanta, sí que hi havia musa, però després es va perdre la tradició. L'hem recuperada amb el nou mil·lenni i és molt important que hi haja una representació oficial del centre en els actes oficials. Tant per a Mado Beltrán, la musa ixent, com per a Marta Sáez Borrás, la musa de 2005, el diumenge 13 va ser una data especial: acompanyades de la banda i dels dotze nous músics, van fer el seu últim i el seu primer cercavila, respectivament.

-Però la presentació oficial va ser la nit del divendres 18.

-I tampoc podrà oblidar Marta eixa nit: la baixada pel corredor central del saló d'actes, que estava ple a rebentar, la imposició de les bandes, l'intercanvi d'obsequis, l'entrega dels instruments als nous músics... I, clar, el primer concert de la jove orquestra, el cor i la banda junts.

-Especialment aplaudida va ser la selecció d'espirituals negres.

-Sergi Rajadell és un entusiasta de la música i la contagia a tots, inclosos els components del cor. Però també caldria destacar el treball amb ombres xineses dels alumnes del col·legi públic Jaume I, durant la interpretació de ''El Quixot'' a càrrec de la banda. Els comentaris han sigut elogiosos en totes parts: va ser un gran concert.

-Per a finalitzar les festes: playbacks, missa i dinar.

-Un altre ple el dissabte en el saló d'actes, que se'ns està quedant xicotet en les últimes actuacions. Van ser dos hores i vint-i-quatre cançons, el que dóna una idea de les ganes de participar. Això del diumenge tenia un to més seriós: vam arreplegar la imatge, vam fer la missa amb l'actuació de l'orquestra i el cor... i novament el local abarrotat de públic, en este cas l'església Santa Marta.

-La imatge de Santa Cecília on es guarda?

-Cada any en una planta baixa. En esta ocasió estava en el

29 Novembre 2005
FaceBook  Twitter  

Altres