'Viviiendo del cuento' inunda els pubs de Puçol amb informació sobre la Sida

'Viviiendo del cuento' inunda els pubs de Puçol amb informació sobre la Sida

Calendaris, piruletes, fullets i, per descomptat, preservatius. Tot val perquè els jóvens recorden que fa vint-i-quatre anys que la Sida està entre nosaltres i cal prendre les degudes precaucions per a evitar el contagi en les relacions sexuals.

Un mag, una tímida nóvia, un clown, una cantant d'òpera i un grup de percussió que podria competir sense problemes en la cèlebre ''tamborrada'' de Calanda. Tot val perquè els jóvens presten un moment d'atenció en plena nit festiva, el suficient com per a rebre una informació bàsica que podem reduir a una única idea: si tindràs relacions sexuals, usa el preservatiu.

Gent, Colón 13, Chupitos & Más, Villa Charol i Durango. Tots els pubs de Puçol van rebre la matinada del dissabte, 26 de novembre, la visita d'un grup de teatre de carrer de nom més que suggestiu: Viviendo del cuento.

Amb màgia, amb tendresa, amb humor, amb música, amb fred i, sobretot, amb moltes ganes de passar-ho bé, Viviendo del cuento va arribar en una sola nit a tots els racons on solen estar de marxa els jóvens de Puçol. A través d'esta campanya orquestrada per l'Ajuntament de Puçol es porta a la pràctica aquell refrany que més o menys ve a dir: ''Si Mahoma no va a la muntanya, la muntanya anirà a Mahoma''.

El mecanisme utilitzat per este grup d'animació és senzill: a base de tambors es capta l'atenció que ronden per l'exterior del local, després entren en acció la nóvia, demanant un bes dels presents... però només si està protegit; si no ho està, ha d'agafar un preservatiu abans del bes. Una fórmula simbòlica de recordar què és això de prendre precaucions. Paral·lelament, el mag crea rogles amb facilitat: les cartes, les boles, les anelles... tot val per a guanyar-se uns minuts d'humor i un preservatiu. L'operació es repetix en l'interior de cada pub: tambors per a centrar l'atenció, la nóvia, el mag i, en el moment alt de silenci, una solista canta ''a capela'' una bella melodia sobre l'amor etern... per al que cal prendre precaucions, no siga que la Sida ho impedisca.

Viviendo del cuento és un grup veterà en estos esdeveniments. Junt amb els intèrprets del grup, que canvien de personatge en cada ocasió, cada any convoca gent de suport: l'any passat va ser una xicoteta agrupació de jazz, enguany els tambors. És un grup acostumat a tot tipus de desafiaments, des de les visites guiades en els nuclis antics (com València o Peñíscola) al Robín de las Hoces (una activitat rural en el riu Cabriel). D'eixe afany seu per adaptar-se a cada situació, per no repetir sempre la mateixa funció, sorgixen propostes que solen donar en la diana i trobar l'èxit entre el públic a qui va destinat.

''Es tracta de fer-los arribar la informació sobretot als més jóvens, que són els que solen no tindre ella i, paradoxalment, són els que es troben en un sector de població de més risc'' -sintetitza Salvador Claramunt, el regidor de Joventut-. ''Dins de les activitats entorn del Dia Internacional de la Sida, el repartiment d'informació en els distints pubs de la població, un dissabte nit, és una fórmula que s'ha mostrat molt eficaç i que mantindrem en els pròxims anys''.

Enguany s'han repartit centenars de fullets editats per la Generalitat Valenciana, amb informació sobre com actua el virus, com es pot infectar una persona, com es transmet la infecció, com es detecta i, en definitiva, què és la Sida.

''Junt amb esta informació escrita'' -continua el regidor- ''hem repartit més de mil calendaris de l'any que ve i dos mil piruletes amb la imatge de la campanya publicitària realitzada per l'Ajuntament entorn de la Sida i uns dos mil preservatius. Pensem que és una bona forma d'arribar als jóvens en el seu ambient per a ajudar-los a sensibilitzar-los sobre esta problemàtica''.

La campanya es completa amb els

02 Desembre 2005
FaceBook  Twitter  

Altres