Rover Portella convocat amb la selecció nacional de judo

Rover Portella convocat amb la selecció nacional de judo

Del 2 al 7 de desembre, el judoka Rover Portella ha estat convocat en el Centro de Alto Rendimiento Deportivo de Murcia, com a part de la selecció espanyola. És la primera vegada que el jove de Puçol participa en una d'estes concentracions i pot ser el primer pas per a participar, el pròxim estiu, en el Campionat d'Europa.

Des que ha començat la temporada, en el mes d'octubre, l'activitat de Rover Portella es multiplica cada setmana que passa. Després de guanyar a l'octubre el seu primer torneig internacional a Múrcia, a finals de novembre quedava subcampió del campionat internacional Vila de Madrid, celebrat a Atocha. Paral·lelament està preparant la seua defensa del campionat provincial (que ja va guanyar la temporada passada, en el seu primer any com a cadet) i de l'autonòmic, en el qual partix com a favorit.

Però mentres totes estes proves se succeïxen, Rover ha sigut convocat per primera vegada als entrenaments oficials de la selecció nacional de judo, citació que li obri les portes a formar part de l'equip que participarà en el Campionat d'Europa el pròxim estiu.

''Són moltes proves simultànies, però totes ens valen per a anar adquirint experiència'' -confessa el seu entrenador, Roverlein Portella-. ''En el trofeu Vila de Madrid hi havia un nivell molt alt, amb més de dos-cents cinquanta participants, només en la categoria de cadets, i Rover ho va fer tot bé, guanyà tots els seus combats amb facilitat, excepte la final, on va perdre amb l'actual campió d'Espanya''.

Un campió d'Espanya que li va fer una luxació (immobilització) en l'últim minut, i s'alçà amb el triomf. Arrere quedaven les victòries de Rover enfront del seu company actual de la selecció (el mateix que l'any passat li va guanyar en el campionat d'Espanya) i enfront d'altres judokes de primer nivell (entre ells Carratalá, l'altre valencià participant en el trofeu).

Però totes estes victòries no han estat de debades, ja que a penes una setmana després, Rover viatjava al C.A.R.D. de Múrcia. És només un primer pas, però tot apunta que serà un dels representants espanyols que intentaran guanyar el campionat europeu a l'estiu.

''Abans haurem de tirar endavant les quatre jornades del provincial, que se celebra entre desembre i març'' -conclou Roverlein-, ''també l'autonòmic, que se celebra a l'abril i, després, ja veurem què succeïx a nivell nacional. A més, totes estes proves ha de compaginar-les amb una labor molt més delicada, com són els estudis de secundària''.

I és que, més enllà del tatami, Rover té cada dia una batalla igualment dura: acudix junt amb els seus companys a les classes de l'Institut d'Ensenyança Secundària de Puçol, on cursa els seus estudis i no li va malament, encara que ell preferix el tatami i el dibuix... De fet, un de les seues cartells s'exhibix en estos moments en la Casa de Cultura, forma part de l'exposició col·lectiva de cartells sobre la Sida. Potser eixa siga la seua eixida per al futur, estudiar Belles Arts... De moment li atrau més el judo.

 

16 Desembre 2005
FaceBook  Twitter  

Altres