Clara Abellán clausura els tallers sobre violència de gènere

Clara Abellán clausura els tallers sobre violència de gènere

La directora general de la Dona, Clara Abellán, va posar fi als tallers sobre violència de gènere organitzats per l'Institut d'Ensenyança Secundària i l'Ajuntament de Puçol, amb una xarrada titulada ''Educand en la concòrdia de gènere'', en la qual va abordar l'estat actual d'esta problemàtica i les possibles solucions des de l'àmbit educatiu. A l'acte van assistir alumnes de Batxillerat i ESO, professors i la regidora de la dona.Des de la regidoria de la Dona s'ha organitzat enguany un cicle de xarrades i tallers destinat a sensibilitzar els alumnes i alumnes sobre la violència de gènere. Estos tallers són el pas previ a una activitat més creativa, en la qual alumnes i alumnes crearan distints espots publicitaris, que s'estrenaran en el cine de la Casa de Cultura en la primera setmana de març i posteriorment seran projectats a través de l'Emissora Municipal de Televisió.

Davant de la importància d'esta campanya de sensibilització, que en anys anteriors ha donat lloc a una sèrie de televisió d'onze episodis, Contrasts, premiada per la Conselleria d'Educació i subvencionada per la Direcció General de la Dona, ha sigut la pròpia Clara Abellán qui ha mostrat el seu interés per clausurar estos tallers perquè ''cada vegada hi ha més campanyes en els instituts i és important que els xics i xiques coneguen la realitat que hi ha en la nostra comunitat''.

Amb un objectiu clar, evitar que els jóvens imiten anteriors models de desigualtat educativa, la xarrada de la directora general va tindre dos parts ben diferenciades: en la primera, va demostrar que la desigualtat en l'educació existix, perquè ''hi ha arrelades moltes idees que l'home és més que la dona i cal lluitar contra això''. Per a il·lustrar-lo va utilitzar un botó de mostra: en el diccionari de la Real Academia Española s'arrepleguen 67 accepcions de la paraula ''home'', la majoria amb una interpretació positiva, mentres que només apareixen 12 accepcions de ''dona''... i diverses d'elles com a sinònim de ''prostituta''.

La segona part, més breu, va estar dedicada a exposar detalladament totes les mesures que actualment s'estan prenent a la Comunitat Valenciana per a combatre esta desigualtat, començant pel Pla d'Igualtat d'Oportunitats 2001-2004 i continuant per projectes que han mostrat una eficàcia variable, com el Pla de Mesures del Govern Valencià (2001-2004), la Comissió Inderdepartamental contra la Violència Domèstica, el Fòrum de la Comunitat Valenciana contra la Violència de Gènere, la Llei d'Igualtat de Dones i Hòmens (de l'any 2003) o el treball quotidià que es realitza a través dels distints recursos de la Direcció General de la Dona, fonamentalment el Centre Dona 24 hores, que atén entorn de dos mil dones cada any.

Per a la regidora de la Dona, Eloísa Rosa Martínez, este tipus de campanyes de sensibilització dirigides als més jóvens és molt positiu perquè ''permet que els alumnes coneguen la realitat que els rodeja abans de posar-se ells mateixos a crear nous mecanismes de lluita contra la desigualtat, com els espots sobre maltractaments que gravaran amb EMTV Puçol''.

 

10 Gener 2006
FaceBook  Twitter  

Altres