'És Cultura': naix en l'institut una jove revista oberta a tots

'És Cultura': naix en l'institut una jove revista oberta a tots

El penúltim dia de classe d'este primer trimestre, el dimarts 20 de desembre, es presentava en societat la revista És Cultura, una aposta de la comunitat educativa en col·laboració amb l'Ajuntament per tirar endavant una revista feta des de l'Institut d'Ensenyança Secundària de Puçol, encara que destinada no sols als alumnes, sinó també a tots els interessats per conéixer un punt de vista ''jove'' sobre molts temes d'actualitat. En l'acte de presentació van estar presents l'alcalde, Juan Manuel Busto, i el regidor d'Educació, Salvador Claramunt.

L'edició d'una revista trimestral des del mateix institut és una de les novetats que ha plantejat el nou equip directiu del centre, amb Robert Cerdà i Pilar Millán al cap. Per a portar avant la proposta s'ha creat un consell de redacció format majoritàriament per alumnes d'ESO i Batxillerat, encara que també participen en el mateix professors i està obert a la presència dels pares.

''La iniciativa va sorgir del professorat, però vam convocar els alumnes i els pares perquè volem que siga un projecte de la comunitat educativa en el seu conjunt'' -afirmava durant l'acte de presentació el director de l'institut, Robert Cerdà-. ''Escriure és una afició per a molts alumnes i aspirem que siga més fàcil que desenvolupen esta capacitat amb este mitjà a la seua disposició''.

Després de diverses reunions organitzatives i peticions de col·laboració a distints nivells, dos han sigut les aportacions que És Cultura ha rebut ja des d'este primer nombre: d'una banda, el suport econòmic d'algunes empreses i entitats a través d'insercions publicitàries, amb les quals espera l'equip directiu que la revista es puga autofinançar; per un altre, l'Ajuntament de Puçol.

''Davant d'este gran repte, l'Ajuntament no podia mostrar-se impassible i és per això que, a través de les regidories d'Educació i Joventut, la col·laboració està assegurada amb els mitjans materials i humans que siguen necessaris, així com amb una subscripció per a distribuir-la pels edificis públics del nostre municipi''. Amb estes paraules, incloses en un article publicat en la mateixa revista, el regidor Salvador Claramunt explica el suport municipal a esta proposta no professional que, de segur, ''suplirà la falta d'experiència exercint les seues funcions amb el nord posat en la primera premissa que haurien de seguir tots els mitjans: la llibertat d'expressió, la pluralitat i la independència informativa''.

És Cultura té una tirada de cinc-cents exemplars, que es venen al preu d'un euro entre els veïns i cinquanta cèntims entre els alumnes de l'institut. Consta de 32 pàgines impreses a una tinta, amb portada en color, i entre les seues seccions s'inclouen articles sobre educació, política, activitats de l'institut, llibres, Internet, oci, cine, passatemps i projectes de joventut en el municipi.

 

09 Gener 2006
FaceBook  Twitter  

Altres