A partir de gener, dos cursos simultanis d'informàtica per a dones

A partir de gener, dos cursos simultanis d'informàtica per a dones

El dimecres 21 de desembre es posava punt i final al segon curs d'informàtica per a dones, organitzat per l'Ajuntament de Puçol. L'èxit de la proposta ha motivat que la regidoria de la dona pose en marxa dos cursos simultanis a partir de gener del 2006: un d'iniciació i un altre avançat, ambdós comptaran amb suport de la Diputació Provincial en una primera fase.

A través del SARC, la passada primavera es realitzava una experiència nova a Puçol: un curs d'iniciació a la informàtica i Internet dirigit exclusivament a dones. La proposta va tindre tan bona acollida que a Eloísa Rosa Martínez, regidora de la dona, va tindre en compte les insistents peticions de les alumnes per a finançar, esta vegada amb diners de l'Ajuntament, un segon curs, que va començar el 14 de setembre i va finalitzar el 21 de desembre.

En esta segona etapa, la vintena d'alumnes ha treballat els dimecres a la vesprada, durant tres hores, en l'aula d'Internet de l'Espai Social Martínez Coll, tenint com a professor a Vicente Almenara, un dels tècnics del Departament d'Informàtica municipal.

Després d'un dinar de despedida, tots ells es van donar cita en l'aula dimecres passat 21 a la vesprada, per a l'entrega de certificats acreditatius, en un acte marcat pel bon ambient i per l'interés de les alumnes a repetir l'experiència amb un curs més avançat... però amb el mateix professor. ''Si no t'agrada el profe, el curs no val per a res'', va començar afirmant Dolores Laguna. El va seguir Mª Luisa Lucas, la qual va destacar noves virtuts de l'informàtic: ''té molta paciència amb totes nosaltres''. Carmen Sebastiá va subratllar el plantejament didàctic: ''tot ha sigut molt amé, desglossat per etapes i plantejat de manera que hem pogut comprendre-ho''. Finalment, Mª Carmen Pedregosa va sintetitzar el sentir general de les alumnes en una única frase: ''un deu a tot''.

Després d'escoltar totes estes opinions, Eloísa Rosa Martínez, molt satisfeta amb l'experiència, va anunciar que a partir de 2006 es van a simultaniejar dos cursos: l'11 de gener comença un d'iniciació, amb Paco Medina (un altre informàtic municipal) com a professor; a partir del 19 de gener serà novament Vicente Almenara l'encarregat d'impartir les classes a les alumnes de nivell avançat. Ambdós cursos comptaran amb quinze alumnes cada un, estaran recolzats pel SARC de la Diputació Provincial i tindran una duració de tres mesos.

''Però l'Ajuntament es farà càrrec de la continuació d'estos cursos fins a finals de l'any que ve'' -es va comprometre la regidor de la dona-, ''perquè no podem fer oïdes sordes a les peticions de les nostres veïnes que han trobat en este tipus d'activitats formatives una forma de no perdre el tren del progrés, almenys en el camp de la informàtica''.

Eloísa va destacar en el seu discurs de clausura l'afany per aprendre que han demostrat dones de totes les edats i, encara que gran part de les places per als nous cursos ja estan cobertes, va animar a qualsevol interessada ''que passe per l'Oficina d'Atenció al Ciutadà i s'inscriga en la llista d'espera per si queden places lliures''.

Per a poder portar avant els nous cursos de forma simultània, l'aula d'Internet de l'Espai Social Martínez Coll comptarà amb onze nous ordinadors totalment equipats amb l'última tecnologia (Windows XP, Pentium 4, pantalla TFT) obtinguts gràcies a una subvenció del Fons Social Europeu. Al mateix temps, els vells ordinadors de l'aula aniran destinats a distints clubs i associacions que els han sol·licitat a l'Ajuntament.

''D'esta manera'' -explica Vicente Almenara-, ''tindrem organitzats els distints locals segons el seu ús: en Martínez Coll s'impartiran cursos d'informàtica, en el Centre d'Informació Juvenil podran acudir els jóvens per a consultes, navega

04 Gener 2006
FaceBook  Twitter  

Altres