Puçol participa en Àgora Nord, un projecte pioner en la creació d'ocupació

Puçol participa en Àgora Nord, un projecte pioner en la creació d'ocupació

El regidor d'ocupació, Salvador Claramunt, i el coordinador de benestar social, José Luis García Nadal, van ser els representants de Puçol en la jornada de presentació de l'Àgora Nord, un projecte amb finançament europeu (a través del programa Equal) en el que distints ajuntaments, empreses, entitats i sindicats treballen per a combatre la desocupació, sobretot dels més desfavorits, a través d'innovadores propostes que beneficien als parats i a les pròpies empreses.

El projecte Àgora Nord és una experiència finançada pel Fons Social Europeu (Iniciativa Comunitària Equal) i l'agrupació de desenvolupament Pactem Nord, l'objectiu de la qual és la inserció social i laboral de les persones més desfavorides.

La mencionada agrupació de desenvolupament la integren els municipis d'Alfara del Patriarca, Bonrepòs i Mirambell, Burjassot, Emperador, Foios, Meliana, Moncada, Museros, Paterna, Pobla de Farnals, Puçol, Puig i Vinalesa, els sindicats UGT i CCOO, agents empresarials (ASIVALCO) i entitats especialitzades (Iniciatives, Imedes i CEEI-Valencia). A més, junt amb estes entitats, en l'agrupació de desenvolupament s'han integrat també distintes associacions d'empresaris, dones, discapacitats i immigrants.

Per a donar a conéixer tant l'Àgora Nord com Pactem Nord, s'han organitzat en l'Hotel NH Jardins del Túria, de Burjassot, unes jornades en què també van participar els tres socis transnacionals amb què compta este projecte valencià: Iseitis Tau, a Lituània; Rejoins a Bèlgica i Maisons de l'Emploi Plus, a França.

La jornada va començar amb la presentació de l'agrupació de desenvolupament Pactem Nord, acte que va comptar amb la presència del president, el vicepresident i el gerent del consorci, representants de UGT i CCOO i el portaveu d'ASIVALCO, els que van exposar el llarg procés que ha permés, per primera vegada en la història, el treball conjunt de col·lectius tan diversos.

A més, dels socis transnacionals, també va estar present la representant del Ministeri, qui va explicar com s'han realitzat les transferències a les distintes comunitats autònomes en matèria de projectes europeus, en este cas l'Equal.

El colofó a la jornada el va posar el quintet de vent Horta Nord, que va acompanyar en directe un audiovisual sobre l'Àgora Nord, interpretant peces d'Albéniz, Granados i Beethoven.

''Estem col·laborant en un projecte de gran transcendència de cara al futur'' -resumix Salvador Claramunt-. ''Àgora Nord és un projecte que aposta per la implicació activa dels desocupats en la seua busca d'ocupació i en la creació del seu propi lloc de treball. Un projecte innovador que condiciona les ajudes econòmiques a la consecució d'objectius, la formació en empreses i la participació ciutadana, per mitjà d'associacions dones, discapacitats, immigrants i empreses, tot això amb un escrupolós respecte pel desenvolupament sostenible i la igualtat entre hòmens i dones''.

 

01 Gener 2006
FaceBook  Twitter  

Altres