Jornada sobre discapacitat i ocupació a l'Horta Nord

Jornada sobre discapacitat i ocupació a l'Horta Nord

El dijous 15 de febrer ha tingut lloc en el Centre Cívic del municipi de La Pobla de Farnals la jornada Discapacitat i ocupació a l'Horta Nord, organitzada pel Consorci PACTEM NORD, integrat per diferents ajuntaments de la comarca (Alfara del Patriarca, Bonrepòs i Mirambell, Burjassot, El Puig, Emperador, Foios, Meliana, Moncada, Museros, Paterna, La Pobla de Farnals, Puçol i Vinalesa), sindicats (Unió General del Treballadors, UGT, Confederació Sindical de Comissions Obreres, CCOO) i associacions empresarials (Associació Empresarial Font del Pitxer, ASIVALCO, Associació d'Empreses per a la Formació i l'Ocupació, AEFE).

En esta jornada han participat diferents entitats, com el CERMI (Comité Espanyol de Representants de Persones amb Discapacitat), l'ONZE, Fundosa Social Consultoria, CEDAT (Centre d'Estudis per al Desenvolupament d'Ajudes Tècniques per a Discapacitats), uns quants centres especials d'ocupació (FERMAX i PEMSA) i associacions del territori.

Després de la presentació de l'esdeveniment, a càrrec del president del Consorci PACTEM NORD, Enric M. Cuñat, ha donat començament la conferència inaugural, que ha versat sobre la Llei de promoció de l'autonomia personal i l'atenció a les persones en situació de dependència. Carlos Laguna, president del Comité Espanyol de Representants de Persones amb Discapacitat de la Comunitat Valenciana (CERMI CV) ha comentat respecte d'això que és necessària la participació de les comunitats autònomes en els seus territoris, planificant, ordenant i coordinant, així com la de les corporacions locals. A més, ha ressaltat que si actualment són 1.125.000 les persones amb algun tipus de dependència, l'any 2020 el nombre de persones haurà augmentat fins al milió i mig, cosa que atorga gran rellevància a esta llei.

A continuació ha donat començament la taula redona que ha portat per títol Inclusió soci laboral de les persones amb discapacitat. Dificultats i estratègies. L'encarregat d'obrir-la, Vicente Micó, subdirector i responsable del departament de formació de Fundosa Social Consultoria Comunitat Valenciana, ha destacat en el seu discurs que actualment compta amb més de 114.000 persones amb algun tipus de discapacitat adscrites a l'entitat i que gràcies a labor d'esta s'han aconseguit 3.461 contractacions en tota Espanya i 458 a la Comunitat Valenciana. Per la seua banda, Sofía d'Andrés, responsable de la Secretaria Tècnica de la Fundació CEDAT, ha insistit en el fet que ''les dones en el camp de la discapacitat patixen una doble discriminació''.

La següent taula redona, titulada La discapacitat en la comarca de l'Horta Nord: dimensió de la problemàtica i vertebració comarcal ha donat començament amb la intervenció de Gema Ballester, mediadora soci laboral del projecte Àgora Nord i responsable de la Comissió de Discapacitat del Consorci PACTEM NORD. Gema Ballester ha destacat que encara queda molt de treball per fer quant a discapacitat i mercat laboral es referix en la comarca. També s'ha expressat de la mateixa manera José Ignacio Orero, gerent de PEMSA (Promoció Econòmica de Mocada, S.A), qui fixa com a meta principal la incorporació de les persones discapacitades en ocupacions ordinàries i no que aquells que atenguen necessitats especials.

Ha finalitzat la ronda d'intervencions Julia Moreno, regidora de Benestar Social de l'Ajuntament de La Pobla de Farnals i presidenta del Consorci Comarcal de Discapacitats Pas a Pas, qui ha fet insistència en la desvertebració que patix la comarca de l'Horta Nord quant a temes de discapacitat i inserció laboral es referix.

Esta jornada s'emmarca dins del projecte Àgora Nord, cofinançat per les entitats de l'Agrupació de Desenvolupament PACTEM NORD i el Fons Social Europeu. L'Agrupació de Desenvolupament de l'esmentat projecte, l'entitat representant del qual és el Consorci PACTEM NORD, afronta, d'esta manera, la finalització d'Àgora Nord, presenta els resultats més destacats d'un pla d'actuació que suposa per a la comarca la millora de la capacitat d'inserció laboral d'aquelles persones que presenten més dificultats en l'accés i reincorp

19 Febrer 2007
FaceBook  Twitter  

Altres