Ximo Galcerá: 'tindrem un dels millors centres assistencials de l'entorn'

Ximo Galcerá: 'tindrem un dels millors centres assistencials de l'entorn'

 

Després de l'aprovació en el ple del 13 de febrer de la mutació demanial d'una parcel·la en la platja, que es destinarà a la construcció d'una residència de la tercera edat, parlem amb Ximo Galcerá, regidor de Patrimoni, perquè ens explique detalladament en què ha consistit el canvi, per a què servirà i per què s'ha realitzat.

*****

-Què és una ''mutació demanial''?

-És el terme tècnic que s'aplica a un canvi d'ús. En este cas, una parcel·la de terreny situada en la platja passarà d'ús escolar i esportiu a ús assistencial.

-Quants metres quadrats d'ús públic hi ha en la platja?

-Com a conseqüència del desenvolupament urbanístic que es va produir en 1996, disposem de 28.146 metres quadrats de terrenys de caràcter dotacional destinats a equipaments esportius, escolars, assistencials i recreatius.

-Tot este terreny està en una única zona?

-No. Una parcel·la està en la zona nord de la platja i l'altra en la zona sud, junt amb l'actual camp de futbol i al parc infantil que hi ha enfront de la zona dels càmpings, en tercera línia de platja. El canvi d'ús s'ha realitzat en la parcel·la sud i afecta 13.450 metres quadrats, que seran ara destinats a ús assistencial.

-Pel que es construirà ací una residència de la tercera edat.

-De moment l'única cosa que hem aprovat és el canvi d'ús. Ara, que ja és assistencial, es podrà instal·lar ací una residència a partir dels projectes que es puguen presentar, bé mitjançant un acord amb la conselleria, bé per iniciativa d'una empresa privada o inclús assumir el projecte el mateix Ajuntament.

-Així no hi ha de moment cap projecte concret?

-A l'octubre del 2006 vam encarregar a la Universitat de València un estudi sobre les necessitats que hi ha a Puçol en matèria de Serveis Socials. Un primer avanç d'eixe estudi, que encara no ha sigut finalitzat, ja assenyala que les carències més importants se situen en l'àmbit de la tercera edat, d'ací que hàgem plantejat la construcció d'un centre sociosanitari en la zona de la platja. Per a entendre'ns, el que pretenem és un poc més ambiciós que una residència per a la tercera edat, ja que també estudiarem la possibilitat que siga un centre de dia i que cobrisca unes altres necessitats, com l'atenció a discapacitats i minusvàlids.

-El canvi no crearà carències d'un altre tipus?

-En absolut. Continuem tenint més de 14.500 metres per a poder construir instal·lacions esportives o un centre escolar si fóra necessari. Però és que ara com ara a penes hi ha alumnes de la platja que acudisquen a col·legis públics de Puçol i, a més, ja tenim prevista una altra zona escolar en el camí de les Pedres. En definitiva, sòl per a centres escolars hi ha de sobra. D'altra banda, la parcel·la de la platja l'ús de la qual hem modificat està al costat de la zona esportiva, pel que no tindria sentit crear una altra zona esportiva al costat i pareix més sensat dedicar-la a atendre una necessitat real de la població: sòl dotacional assistencial on es puga instal·lar la residència.

-Tanta insistència en el terme ''dotacional assistencial'' a què es deu?

-Bé, en realitat és

19 Febrer 2007
FaceBook  Twitter  

Altres