Els alumnes de tots els col·legis de Puçol, junts per la pau

Els alumnes de tots els col·legis de Puçol, junts per la pau

Els alumnes de 6t de Primària van celebrar conjuntament el Dia Internacional per la Pau. La pluja va impedir que fóra el 30 de gener, com inicialment estava previst, però el dijous 1 de febrer, a les 15'30 hores, més d'un centenar de xics i xiques es van donar cita en la plaça Joan de Ribera, enfront de l'Ajuntament, per a llegir les seues peticions per a un món millor i deixar-les impreses en una pancarta que es mantindrà exposada en la fatxada del consistori durant el mes de febrer.

El 30 de gener se celebra el dia escolar de la no-violència i la pau com a homenatge al líder hindú Mahatma Gandhi, que va lluitar pacíficament contra la discriminació que patia el seu poble i va ser assassinat precisament un 30 de gener.

Enguany, per primera vegada, els col·legis públics i concertats de Puçol s'han unit per a celebrar conjuntament esta data. Esta unió, a la recerca de la força, va sorgir com una proposta municipal i va ser secundada per tots els centres escolars. Segons el regidor d'Educació, Salvador Claramunt: ''Ens reunim perquè la violència és una realitat quotidiana i eliminar-la és cosa de tots, ja que la violència està en la nostra vida diària: en el fregament diari amb els companys, amb els professors, amb els nostres amics i amb els nostres familiars''.

L'acte celebrat la vesprada del 2 de gener va començar amb la concentració de tots els alumnes de 6t de Primària de la població. A continuació, va pujar al balcó de l'Ajuntament una representació de cada centre i va llegir el seu treball entorn de la pau. Kora i Arnau per part del Bisbe Hervás; María en representació de Mare de Déu al Peu de la Creu; Vicent del Jaume I; Mariano, Fátima i Sandra de Lluís Vives; i, encara que no estava previst en el guió, també es van sumar els alumnes del col·legi públic La Milotxa, els que a pesar de la seua curta edat (són d'Educació Infantil) van voler aportar el seu granet d'arena amb una pancarta elaborada per tots els alumnes del centre.

Totes les lectures van resultar emotives. Uns era la primera vegada que parlaven en públic, altres a penes podien llegir la poesia que havien escrit dies abans en classe, algun inclús va dir de memòria el seu discurs. Però tots tenien alguna cosa en comú: eren conscients que este acte, que es realitza per primera vegada en la població, podia obrir un camí de col·laboració per al futur.

Després de les lectures, els més de cent alumnes, acompanyats dels professors i membres de la corporació municipal, van apegar el seu desig, escrit sobre un adhesiu en forma de cor, sobre una pancarta gegant en què es llegia el lema de la campanya: Junts per la pau.

Una vegada pegats tots els desitjos, la pancarta va ser hissada al punt més alt de l'Ajuntament i allí s'ha quedat, recorda els veïns i ocasionals visitants que els alumnes de Puçol ja treballen junts per a millorar la convivència diària. Com a colofó, es van repartir globus a tots els assistents i una sonora mascletà va posar punt final a esta primera trobada.

Donat l'èxit de la convocatòria promet no ser l'últim, encara que precisament això siga el que lamente l'alcalde, Juan Manuel Busto, i així ho va fer saber en el seu discurs als alumnes allí presents: ''és bonic este acte, però tant de bo arribe el dia que no faça falta convocar actes per la pau perquè esta ja siga una realitat quotidiana, un fet consumat que no necessite reivindicacions de cap tipus''.

07 Febrer 2007
FaceBook  Twitter  

Altres