Comença l'any taurí amb les IV Jornades Taurines Vila de Puçol

Comença l'any taurí amb les IV Jornades Taurines Vila de Puçol

L'any passat es va posar en marxa un ambiciós projecte que, amb el lema Puçol, cultura de bou, pretenia estendre els actes taurins a tots els mesos, completant l'època del bou al carrer amb altres activitats de tipus cultural en la resta de mesos; 2007 continua l'aposta i a finals de gener comença la seua programació amb la IV Setmana Taurina Vila de Puçol.

 

 

Un concurs de fotografia, exposicions d'escultures i fotografies, diverses xarrades i col·loquis, projeccions audiovisuals i l'entrega de premis als millors ramaders, caps i comissions de l'any 2006 componen la programació d'una setmana ja plenament consolidada entre els amants del bou en la població.

Va ser la Penya l'Afició qui va tindre la idea d'entregar uns premis taurins cada any, reconeixent no sols la labor de les caps i ramaders, sinó també dels veïns que, a través de les múltiples comissions que hi ha en el poble, s'ocupen que els carrers de Puçol estiguen repletes d'aficionats i festejos taurins des de finals de juny fins a principis de novembre.

Esta iniciativa es va sumar l'any passat a una altra orquestrada per la Regidoria de Festejos Taurins i dissenyada en col·laboració amb el Consell Assessor Taurí: organitzar actes tots els mesos de l'any en què no hi ha bous en el carrer. Durant 2006 va haver-hi xarrades, col·loquis, exposicions, concursos, una correguda de bous i una setmana de cine taurí.

''Volíem unir els aficionats del bou de plaça i del bou al carrer en una sèrie de trobades que tenen com a denominador comú l'amor als bous i a tot el que l'envolta'' -comenta Juan Claramunt, regidor de Festejos Taurins-. ''L'experiència era arriscada, perquè hi havia actes que potser no cridarien molt l'atenció, però el balanç final va ser notable: gran èxit de públic i mostres de suport des de tots els sectors perquè continuàrem apostant per activitats culturals entorn de temes taurins... i en això estem''.

Els actes d'estes IV JornadesTaurines començaran el dijous 25 de gener, a les 8 vesprada, amb la inauguració de l'exposició de fotos corresponent al II Concurs de Fotografia, una iniciativa que l'any passat ja va comptar amb una trentena de participants i que en esta segona edició ha aconseguit convocar quaranta-dos obres, tant d'aficionats com de professionals.

Tres actes es donaran la mà el divendres 26 en el Pub Villa Charol: una exposició d'escultures taurines de Francisco Borrás Agustí, una exposició de fotos d'Alberto de Jesús (director de la revista Bous al carrer) i una xarrada-col·loqui amb els dos autors i el públic assistent.

Durant la setmana següent, Vila Charol acollirà de dilluns a dijous una sèrie de trobades i xarrades amb distints col·lectius vinculats al món taurí. El dilluns 29 seran les penyes i les comissions taurines les protagonistes del debat.

El dimarts 30, el veterinari Vicente Soriano Benet exposarà un audiovisual sobre els distints tipus de cornamentes dels bous, seguit d'un reportatge de l'Emissora Municipal de Televisió amb imatges del 7 de setembre (el dia del bou per excel·lència a Puçol) corresponent als anys 1996, 1997 i 1998.

El passat, present i futur de les ramaderies de la Comunitat Valenciana serà el tema a tractar el dimecres 31, comptarà amb la presència de tres dels ramaders habituals en els carrers de totes les poblacions del Mediterrani: Vicente Peris (El Puig), Germán Vidal (Cabanes) i Jaume Bosch El Saliner (Puçol).

Com el 7 de setembre és el dia gran del bou en la població, la tertúlia del dijous 1 de febrer se centrarà en esta festa, amb participació d'aficionats, comissions i organitzadors.

Finalment, dos actes tanquen la setmana el divendres 2 de febrer. Primer, en el Sindicat Agrícola, una tertúlia taurina amb la col·laboració de la Penya taurina Juan Ávila. A continuació, en el restaurant Puçol, la gala d'entrega de premis taurins Vila de Puçol i dels premis del II Concurs de Fotografia, acte que posarà fi a esta setmana taurina.

17 Gener 2007
FaceBook  Twitter  

Altres