Nou obres per a millorar la xarxa de clavegueram i reduir les inundacions en la Caserna de la Guàrdia Civil

13 Maig 2021

L'Ajuntament de Puçol ha posat en marxa un pla per a la xarxa de sanejament amb tres grans objectius: millorar el funcionament de la xarxa de clavegueram, adequar mediambientalment els punts de desbordaments de l'aigua de pluja i dotar-los d'equips de control i monitoratge. Hi ha previstes 9 actuacions, de les quals 5 seran en el nucli urbà i 4 a la platja. Les dos primeres van començar les obres el 3 de maig, als carrers Tarongers (en el polígon La Murta) i Nicolás Factor (al costat del col·legi Bisbe Hervàs).

Llegeix més...

Majo Giner i la seua defensa de la Marjal dels Moros: quan la lluita mediambiental es converteix en Art

11 Maig 2021

Fins al 28 de maig, l'exposició de pintura de Majo Giner ofereix un espai per a la reflexió i la defensa mediambiental a la Casa de Cultura. Un collage plagat de símbols i imatges de la flora i fauna de la Marjal dels Moros que es transforma , a ulls de l'espectador, en un crit d'atenció per a donar a conéixer este aiguamoll situat entre Sagunt i Puçol, però també per a reclamar la seua protecció. I això és tasca de tots.

Llegeix més...

La Casa de Cultura suma les nits de monòlegs a la seua programació segura de maig i juny

10 Maig 2021

El 23 d'abril tornava la cultura segura a Puçol, amb el lliurament de premis Vila de Puçol, un concert de jazz i quatre obres de teatre quinzenals. A esta programació se suma ara la nit de monòlegs, a partir del 14 de maig, una cita habitual a la Casa de Cultura durant la primavera… encara que en esta edició no podrà ser en la cafeteria, donades les mesures sanitàries existents: serà en la sala d'actes i amb reserva prèvia d'entrada a 3 euros.

Llegeix més...

Puçol presenta PROEU al programa europeu Erasmus, coincidint amb el 9 de maig, Dia d'Europa

09 Maig 2021

A través de la Regidoria de Joventut i en coordinació amb la Fundació Finnova, en el marc de les Accions de Participació Juvenil d'Erasmus +, l'Ajuntament de Puçol presenta la iniciativa Projectar el futur des dels ulls de la joventut de Puçol (PROEU), per a sensibilitzar als joves sobre la Unió Europea, una convocatòria el termini de recepció de la qual de projectes finalitza el dimarts 11 de maig.

Llegeix més...

Torna el triatló a la platja del Puçol: 900 participants al llarg del 15 de maig

07 Maig 2021

Organitzades pel club Tripuçol, amb la col·laboració de l'Ajuntament, el dissabte 15 de maig hi ha dos cites amb el Mediterrani, els carrers de la platja i el passeig marítim com a escenaris: al matí, tres proves valedores per al Campionat d'Espanya; a la vesprada, els tornejos escolars, de caràcter provincial, reservats per als més xicotets. Cada prova està limitada a 150 participants, per la qual cosa la jornada comptarà amb 900 triatletes.

Llegeix més...

A partir de l'11 de maig, Puçol a 30: menys velocitat i més seguretat

06 Maig 2021

L'11 de maig entren en vigor les noves velocitats de circulació en vies urbanes proposades per la Direcció General de Trànsit. Una reducció que afecta ciutats, pobles i travessies. Tenint en compte els tipus de carrers que hi ha a Puçol, en la majoria d'elles la circulació queda limitada a 30 quilòmetres per hora, excepte alguns carrers de sentit únic en les quals caldrà circular a 20 km/h.

Llegeix més...

Els festers donen 1.840 euros a l'Associació Local Contra el Càncer

04 Maig 2021

En la seua última loteria després de la pandèmia, els festers van veure com el seu número eixia premiat amb 2 euros per papereta. Davant l'incert futur de les festes d'enguany, en lloc de plantejar-se més loteries, van consultar als veïns abonats i la resposta va ser clara: en estos temps és més important la solidaritat, ajudar als que ajuden. Així que el 3 de maig van entregar els 1 .840 euros a la lluita contra el càncer.

Llegeix més...

La salut econòmica de l'Ajuntament de Puçol és francament bona

04 Maig 2021

En el ple del 29 de març, es va presentar la liquidació del pressupost corresponent a l'any 2020 amb uns resultats molt positius: quasi dos milions d'euros més d'ingressos que de despeses. Al mateix temps, l'Ajuntament de Puçol ha baixat el deute acumulat aproximadament al mig milió d'euro i ha iniciat els tràmits per a reclamar uns deutes pendents durant dues dècades.

Llegeix més...

Com preparem als nostres fills per a la universitat?

04 Maig 2021

El trepidant ritme que marca el desenvolupament tecnològic està propiciant la creació de nous camps de coneixement associats a professions inèdites tant en l'àmbit científic com en el de les humanitats. Lluny de frenar-se, esta quarta revolució industrial creix exponencialment i afecta directament als alumnes que prompte hauran de prendre decisions acadèmiques i laborals.

Llegeix més...

37 comerços de l'Horta Nord i 15 associacions en el taller de digitalització del comerç local

03 Maig 2021

El Consorci Pactem Nord ha posat en marxa una nova acció formativa, relacionada amb la digitalització del comerç local, centrada en la planificació estratègica e-commerce i les eines i Marketplace disponibles per a estar present en el canal online (Woocommerce, Shopify, Prestashop, etc.). L'objectiu és que el sector comercial de la comarca incremente els canals de venda en línia i incremente la seua presència en els mitjans de comunicació digitals amb estratègies sòlides.

Llegeix més...

Diversia, la fira de les cultures i la diversitat, convertix el pati de l'institut en un festival

30 abril 2021

Diversia va nàixer com un programa per a acostar altres cultures i altres llengües als alumnes dels col·legis i instituts de Puçol, amb l'objectiu d'afavorir la diversitat cultural a través del coneixement, la tolerància i el respecte a altres formes de vida. Enguany, el projecte anava dirigit als alumnes de 3r d'ESO… encara que en l'institut s'ha convertit en una cita diària per a totes les edats a l'hora del pati.

Llegeix més...

A Puçol, canvia la teua factura de l'aigua per a no gastar paper i tira una mà a Creu Roja

29 abril 2021

El dijous 29 d'abril, Creu Roja, Aigües de València i l'Ajuntament de Puçol han signat un conveni de col·laboració per a animar als veïns al fet que substituïsquen la factura en paper de l'aigua per una electrònica. Un canvi que costa uns minuts i ens permet ajudar a cuidar el planeta i als més vulnerables, perquè els veïns generem un euro per a Creu Roja per cada factura en paper eliminada.

Llegeix més...

Un passeig cap a la mar entre xicotetes illes de flora mediterrània

27 abril 2021

La vereda Mangraners canvia d'aspecte. Després d'haver retirat a l'hivern part de la tanca que separa la via de ciclovianants de l'horta, en la segona quinzena d'abril la Brigada Municipal està creant illetes d'arbustos, flors i plantes. El resultat serà un passeig més atractiu, amb varietat de plantes pròpies del Mediterrani. Al projecte contribuïxen dos alumnes del Programa de Jardineria, que realitzen les pràctiques amb la brigada.

Llegeix més...

Espai Jove: Oci, diversió i formació per a joves a partir de maig

27 abril 2021

XTU reprèn les seues activitats a partir de maig amb tres projectes: primer, tallers de programació i de robòtica, disseny de videojocs i intel·ligència computacional; segon, activitats gratuïtes d'oci els divendres a la vesprada; i, finalment, formació a través de cursos oficials, en este cas de monitor d'activitats de temps lliure. Totes a l'Espai Jove i amb inscripció a través de la web de Joventut: www.xtupuçol.es.

Llegeix més...

Altres