Coordinació entre l'Ajuntament de Puçol i l'Autoritat de Transport Metropolità de València per a millorar el servei públic de transports de viatgers de Puçol

15 Setembre 2021

La reunió entre l'Ajuntament i l'Autoritat de Transport Metropolità de València té com a finalitat garantir un servei públic de transport de qualitat per a tots els ciutadans de Puçol, amb la connexió de l'estació de metro de Rafelbunyol o la incorporació de Puçol en la tarifa de l'àrea metropolitana de València.

Llegeix més...

Del 17 al 19 de setembre, Puçol DeMostra torna amb propostes lúdiques per a tota la família

13 Setembre 2021

Després del parèntesi de 2020, torna la fira del comerç Puçol DeMostra a l'avinguda Mancomunitat: un llarg cap de setmana amb una àmplia programació dirigida tant a la promoció del petit i mitjà comerç local com a oferir els veïns un punt de trobada amb l'àmplia oferta local i multitud d'activitats d'oci per a tota la família. Tot, en el llarg cap de setmana del 17 al 19 de setembre.

Llegeix més...

Tractaments intensius contra el mosquit a Puçol, encara que les pluges i la calor no ajuden

10 Setembre 2021

Un estiu molt càlid i molt plujós, especialment en els últims dies d'agost, han sigut les condicions perfectes perquè es formen tolls o xicotets nuclis d'aigua estancada, el lloc ideal per a créixer les larves de mosquit. I una situació geogràfica amb aigua estancada al nord (Marjal dels Moros) i al sud (barranc del Puig). Conclusió: els mosquits són abundants i, malgrat els tractaments continus, els veïns es queixen… una situació que es repeteix estiu rere estiu.

Llegeix més...

Article de VOX del mes d'agost : «Vergonya aliena»

06 Setembre 2021

Este és l'article de VOX d'agost, titulat Vergonya aliena. Tal com contempla el Reglament de Mitjans de comunicació aprovat en 2008, els grups polítics municipals poden publicar en la pàgina web municipal un text d'opinió sobre cada ple que es realitze i un article sobre el tema que ells trien cada mes.

Llegeix més...

Programació completa de «Festa Segura 2021» a Puçol

31 Agost 2021

No ha sigut possible, un any més es traslladen les Festes Populars i Patronals de Puçol: tots els actes amb àmplia participació de veïns no es poden dur a terme i es retarden a setembre de 2022, per tant els festers han d'esperar un altre any per a presentar el seu programa complet d'activitats. Enguany, després de la reunió d'Ajuntament, Confraria i Festers s'ha acordat realitzar una xicoteta programació, respectant les mesures sanitàries, batejada com Festa Segura.

Llegeix més...

Vols matricular-te en el nou curs de l'EPA?

30 Agost 2021

Del 13 al 24 de setembre, de 18 a 20 hores, està obert el termini de matrícula per al pròxim curs de l'EPA (Escola Permanent d'Adults) a l'Espai Social La Barraca. Per a inscriure't, reserva cita prèvia a partir del 5 de setembre, telefonant a la vesprada a qualsevol d'estos dos telèfons: 961 424 056 o 673 713 067. Les classes de l'escola comencen el divendres 1 d'octubre.

Llegeix més...

Els actes religiosos de «Festa segura» es limitaran a l'interior de la parròquia

27 Agost 2021

Per segon any consecutiu, les Festes Populars i Patronals de Puçol s'ajornen: tots els actes amb àmplia participació se suspenen i es traslladen a setembre de 2022, igual que els festers també hauran d'esperar al pròxim any per a presentar el seu programa complet d'activitats. Ismael Ortiz, rector dels Sants Joans, explica els actes religiosos que es realitzaran, sempre respectant les mesures sanitàries vigents.

Llegeix més...

La nit astronòmica es consolida com una cita estiuenca per a tots els públics a la platja

24 Agost 2021

Dins de les activitats d'Estiu Voramar, l'astrònom de Puçol Amadeo Aznar es va sumar a la programació de l'estiu a la platja amb una xarrada a la Sala Blava i una observació amb telescopis, en la plaça Rosa dels Vents, tot això en la vesprada i la nit del dissabte 21 d'agost. Respectant els aforaments establits, sala plena i llarga cua en la plaça fins al cap de mitjanit parlen de l'èxit d'esta proposta, que el protagonista ens explica.

Llegeix més...

Després de 24 hores tancada, la platja de Puçol ja està oberta al bany (2)

23 Agost 2021

Durant el matí del dilluns 23 d'agost, l'alcaldessa Paz Carceller i l'intendent de la Policia Local, Vicente Giménez, han visitat la platja, al mateix temps que atenien diferents mitjans de comunicació interessats en la situació de les platges de La Pobla, El Puig i Puçol. El criteri sempre és el mateix: mantindre la bandera roja i el bany prohibit fins a rebre les anàlisis de Salvament Marítim. Al voltant de les 15 hores, una vegada coneguts els resultats, i confirmat que es tracta de micro algues, la bandera groga ja oneja a Puçol i el bany està permès.

«Tenim 2,5 quilòmetres de platja i, per precaució, es van tancar ahir diumenge a la vesprada en comprovar que la taca que s'havia detectat al migdia al Puig s'estava estenent cap a la nostra platja», explicava el dilluns al matí Paz Carceller. «Ahir mateix, des de Salvament Marítim van prendre mostres de l'aigua i estem a l'espera que arriben els resultats de les anàlisis».

Encara que la bandera roja ha onejat en tots els punts de vigilància durant el diumenge vesprada i el dilluns al matí, sí que estava permès l'accés a l'arena i al passeig marítim.

Les primeres impressions eren que, per l'amplitud de la taca —que es va desplaçar el diumenge vesprada per les platges de La Pobla, El Puig i Puçol—, era poc probable que es tractara de l'abocament d'un vaixell, per la qual cosa probablement estava vinculada a les algues i a les altes temperatures que hem tingut en les últimes setmanes.

L'informe de Salvament Marítim s'ha rebut cap a les 15 hores i en ell es confirma que «es tracta d'algues, un procés que ja es va donar en estius anteriors a les platges valencianes de Cullera, Tavernes i Xeraco».

Este tipus de micro algues no té «cap efecte tòxic per a la salut humana, per la qual cosa la presència d'esta espècie no impediria el bany», segons assenyala l'informe tècnic en la seua conclusió.

Per tant, hui dilluns a la vesprada ja oneja la bandera groga i el bany amb precaució està permès.

A través de les xarxes socials municipals És Puçol (Facebook, Instagram, Telegram i WhatsApp) s'està informant els veïns dels resultats de les anàlisis i les mesures preses a cada moment respecte al bany.

Informa i fotos: Sabín

fotos face

306-bandera-roja-baño-prohibido-3

Els «food trucks» han arribat a la platja per a quedar-se tot l'estiu

16 Agost 2021

És una d'eixes modes que s'imposen a l'estiu: fer una passejada per la platja i sopar al fresc, menjar ràpid en família i a continuar gaudint del bon temps. En anys anteriors, els camions de menjar ràpid, més coneguts comfoodtrucks, ja van estar en dates puntuals a la nostra platja. Però este estiu han arribat per a quedar-se, com el mercat ambulant dels dijous a la vesprada, una cita setmanal consolidada a l'estiu.

Dos camions, un especialitzat en hamburgueses i creïlles fregides. L'altre, amb gelats, iogurts, begudes… Són d'alguna forma complementaris, amb cadires al voltant i situats al carrer Samaruc, al costat de la plaça Rosa dels Vents. Estaran en eixa zona fins a setembre i, la bona recepció per part de veïns i turistes, ja fa pensar que l'estiu pròxim s'ampliarà l'oferta.

«Ha costat un gran esforç que siguen ací este estiu, però la resposta és excel·lent, així que ja estem estudiant com augmentar el número el pròxim estiu», assegura RubénVaquero, regidor de Mercats. «De fet, hem passat d'estar només una vesprada a la setmana, els dijous al costat del mercat, a trobar una ubicació cèntrica perquè estiguen tres mesos, això sí, funcionen a la vesprada-nit, quan el sol ja no estreny, com un servei més a l'hora del passeig nocturn i el sopar».

Rubén, que també és el responsable del mercat ambulant dels dijous per la vesprada a la platja, continua donant-li voltes a les diferents alternatives per a este servei, que en principi va rebre queixes dels veïns pel soroll que feien els generadors de les diferents parades situades al costat dels habitatges.

Per això, ho traslladarem a l'àmplia zona d'aparcament situada en la zona nord de la platja, «a més, l'estiu passat vam realitzar la instal·lació de llum elèctrica per a tot el mercat ambulant, amb el que evitem els molestos sorolls, una iniciativa que també estem estudiant per al mercat ambulant dels dimarts al carrer del Cid, la qual cosa permetrà que vinguen a Puçol parades amb carns, pescateria i altres productes que necessiten cambra refrigerada».

Malgrat les limitacions en els esdeveniments culturals i d'oci, la platja continua oferint els serveis habituals (des de socorrisme a centre de salut, passant per l'oficina d'informació i la platja accessible) i tant el mercat ambulant com els foodtrucks afigen, als veïns i els turistes, activitats per a gaudir de l'oci i el temps lliure.

Informa: Sabín | Fotos: Rubén Vaquero

fotos face

300-mercadillo-y-food-trucks-1

Opinió del PSOE d'agost: Al fons, a la dreta

03 Agost 2021

Esta és l'opinió del PSOE d'agost, titulada Al fons, a la dreta. Tal com contempla el Reglament de Mitjans de comunicació aprovat en 2008, els grups polítics municipals poden publicar en la pàgina web municipal un text d'opinió sobre cada ple que es realitze i un article sobre el tema que ells trien cada mes.

Llegeix més...

Opinió de VOX d'agost: El ple del pacte de la vergonya entre el PP de Puçol i els pancatalanistes de Compromís

03 Agost 2021

Esta és l'opinió de VOX d’agost, titulada El ple del pacte de la vergonya entre el PP de Puçol i els pancatalanistes de Compromís. Tal com contempla el Reglament de Mitjans de comunicació aprovat en 2008, els grups polítics municipals poden publicar en la pàgina web municipal un text d'opinió sobre cada ple que es realitze i un article sobre el tema que ells trien cada mes.

Llegeix més...

A l'agost se sortegen els 2 miniglús domèstics de reciclatge de vidre de la campanya Banderes Verdes d’Ecovidrio

30 Juliol 2021

Més de 400 persones han donat “M'agrada” en les publicacions de les xarxes socials d’És Puçol: Instagram i Facebook, a més de la notícia publicada en la web municipal. El número va en augment per a entrar en el concurs dels 2 miniglús de reciclatge de vidre que se sortejaran el mes d'agost, així que encara estàs a temps de donar “like” en qualsevol de les nostres publicacions.

Llegeix més...

Al setembre Puçol gaudirà d'una ‘Festa Segura’

29 Juliol 2021

Els primers dies de setembre a Puçol  sempre han sigut sinònim de festa, convivència i alegria. L'arribada de la pandèmia del Covid-19 ho va canviar tot i els actes festius i socials van ser els primers a suspendre's.  Ara que la vacunació avança amb passos de gegant, Puçol intenta recuperar part de l'essència de les seues tradicionals festes amb ‘Festa Segura 2021’.

Llegeix més...

Si compres en els comerços de l’ACEP, l'estiu té premi

29 Juliol 2021

L'Associació de Comerciants i Empresaris de Puçol (ACEP) continua amb la seua tasca incansable de promoció del comerç local. Quan ja es troben immersos en la preparació de la pròxima edició de la fira Puçol DeMostra, que se celebrarà del 17 al 19 de setembre, ara llancen la campanya “L'estiu té premi”.

Llegeix més...

Article de Compromís del ple de juliol: «un PSOE desubicat es caga en els pantalons en la votació del pressupost»

28 Juliol 2021

Este és l'article de Compromís del ple de juliol, titulat un PSOE desubicat es caga en els pantalons en la votació del pressupost. Tal com contempla el Reglament de Mitjans de comunicació aprovat en 2008, els grups polítics municipals poden publicar en la pàgina web municipal un text d'opinió sobre cada ple que es realitze i un article sobre el tema que ells trien cada mes.

Llegeix més...

Altres