L'AVE ja té dia D i hora H per a l'Horta Nord: el 16 de febrer a les 12 hores

L'AVE ja té dia D i hora H per a l'Horta Nord: el 16 de febrer a les 12 hores

Tots els alcaldes dels pobles de l'Horta Nord afectats pel traçat de l'AVE València – Castelló tenen una reunió a Madrid dimarts que ve, 16 de febrer, a les 12 hores. A priori, pareix la reunió definitiva per a dilucidar quin és el futur del projecte.

"De moment no sabem res més, però és una notícia important perquè si ens criden tots els alcaldes és perquè hi ha alguna cosa important que comunicar", assenyala José Vicente Martí, alcalde de Puçol. "Esperem i desitgem que siga una solució el més favorable possible per a totes les parts implicades i, naturalment, Puçol és un dels pobles més afectats pel traçat inicialment previst, així que estem impacients".

Com es recordarà, el projecte inicial de Foment plantejava un pas elevat a deu metres d'altura, en talús, junt amb l'actual quarter de la Guàrdia Civil, molt prop del nucli urbà de Puçol. Posteriorment, distintes reunions han permés transformar eixa autèntica muralla en un viaducte de 835 metres de longitud, la qual cosa reduïx l'impacte.

En tot cas, continua sent una barrera arquitectònica més per a la població, que s'unix al bypass, la V-21 i el tren de rodalia, pel que l'objectiu fonamental de l'Ajuntament de Puçol és aconseguir que estes últimes vies es traslladen del centre del nucli urbà i s'annexen al traçat previst de l'AVE, la qual cosa permetria crear una àmplia avinguda en el centre de la població i eliminar una de les barreres.

Les respostes, el dimarts 16 després de la reunió, moment en la que els representants dels ajuntaments emetran un comunicat sobre el resultat de la mateixa.

09 Febrer 2010
FaceBook  Twitter  

Altres