El divendres 8 de gener, el Monte Picaio amaneció nevat

El divendres 8 de gener, el Monte Picaio amaneció nevat

En unes dates en què quasi tot Espanya patia un temporal de fred i neu, també la costa Mediterrània se sumava amb una imatge insòlita: la muntanya emblemàtica de Puçol, pertanyent als últims contraforts de la Serra Calderona, presentava la seua coneguda silueta coberta de neu.

 

Diuen els més vells del lloc que nevar sí que ha nevat en la població, encara que per a trobar fotos que ho demostren cal buscar en els anys 50 i 60 del segle passat, dates de què l'incansable fotògraf del poble Vicente Ros ens hi ha llegat immortals imatges amb l'antiga estació de Renfe coberta amb un manto blanc.

Sense arribar al nucli urbà i, sobretot, sense arribar a ser una nevada tan copiosa, l'inici de 2010 també ha tingut a la neu com a protagonista: els repetidors situats en la cima del Monte Picaio amanecían el divendres 8 de gener coberts de neu, encara que esta quasi no va quallar i al llarg del dia la muntanya va recuperar el seu aspecte habitual.

Això sí, a mesura que ens allunyàvem de la costa i ens endinsàvem en la Serra Calderona, la neu adquiria major protagonisme i en poblacions de l'interior, com a Serra i Náquera, la presència de la neu es va mantindre durant tot eixe cap de setmana.

Potser no siga una gran notícia, però sens dubte una de les fotos més buscades per veïns i curiosos: enguany, per a anar a la neu no feia falta quasi, quasi, ni agafar el cotxe, simplement donar un passeig.

 

09 Gener 2010
FaceBook  Twitter  

Altres