Les platges de La Pobla de Farnals, Puçol i Port de Sagunt, distingides amb les banderes Q de qualitat

Les platges de La Pobla de Farnals, Puçol i Port de Sagunt, distingides amb les banderes Q de qualitat

El diputat de Turisme, Isidro Prieto, va entregar als tres ajuntaments les banderes que lluiran en les seues platges com a símbol de qualitat turística avalada per l'ICTE, la Cambra de Comerç i la Diputació de València

 

En les platges de La Pobla de Farnals, Puçol i Port de Sagunt, ja ondegen les banderes que les distingixen com tres de les platges que posseïxen el certificat de qualitat turística que atorga l'ICTE, Institut de Qualitat Turística d'Espanya, i la delegació del qual a València recau en la Cambra de Comerç.

Des de l'any 2004, València Terra i Mar, com a Àrea de Turisme de la Diputació de València, ha vingut abonant les distincions que s'han atorgat a les platges valencianes, a través de convenis de  col·laboració per a la implantació de sistemes de qualitat turística en les platges de la província de València.

Un total de 16 platges de la província han aconseguit ja la Q de qualitat per a les seues platges: Patacona (Alboraya), Platja de Bellreguard, Racó del Mar (Canet d'en Berenguer), Sant Antoni (Cullera), Daimús, Nord (Gandia), Aigua Morta (Oliva), Miramar, Aigua Blanca (Oliva) , Mareny de Vilches (Sueca), Cabanyal (València), Malva-rosa (València), Xeraco, les que ara s'incorporen de la platja del Port de Sagunt,  Puçol, La la Pobla de Farnals. A més, el pròxim mes de novembre se estima que obtindran també el certificat les platges del Puig, Piles i el Racó de Cullera.

El diputat de Turisme, Isidro Prieto, ha presidit l'acte d'entrega, celebrat en el Saló de Plens de la Diputació de València, entregant els certificats i banderes als alcaldes de La la Pobla de Farnals, José Manuel Peralta, a l'alcalde de Puçol, Mariano Sanchis, i al Coordinador de Policia de Platges de Sagunt, Sergio Heras, en representació de l'alcalde, Alfredo Castelló, absent per trobar-se en un acte oficial del seu municipi.

Isidro Prieto, ha destacat en la seua intervenció durant l'acte, que "la línia que des del Patronat de Turisme hem marcat, s'encamina a dos objectius fonamentals, la qualitat i l'aposta de futur per este important projecte de turisme. Des de la Diputació, vos hem volgut transmetre el nostre suport perquè vostres platges lluïsquen no sols la bandera blava, sinó també la Q de qualitat".

El diputat de Turisme, ha volgut valorat de manera molt significativa "el treball interdisciplinar que heu realitzat en el vostre ajuntaments per a donar major qualitat a unes platges que la naturalesa ens ha proporcionat de per si amb una gran bellesa".

Per a acabar la seua intervenció, Prieto ha manifestat que "ens queda molt de treball per fer, però des de la Diputació de València, continuarem treballant conjuntament amb els ajuntaments per a aconseguir l'objectiu de l'excel·lència en el turisme valencià".

Les platges que han obtingut el certificat de la implantació del Sistema, garantixen servicis i millores en:

Aspectes mediambientals, riscos higiènic-sanitaris, plans d'emergència i millores en capacitat de resposta, gestió de recursos (proveïdors i subministraments), promoció de la platja, millores en sanitat, salvament i primers auxilis, sistemes de baliçament i seguretat en el mar, servicis mèdics i trasllats, punts d'informació sobre els servicis de les platges, sobre informació turística, de seguretat, neteja i arreplegada de selectiva de residus, neteja superfícies i instal·lacions, manteniment de les instal·lacions, accessibilitat de les platges, aparcaments, servicis higiènics, dutxes, llava peus, vestuaris, aliments i begudes, hamaques, ombrel·les, activitats lúdic esportives, etc.

 

 

31 Juliol 2008
FaceBook  Twitter  

Altres