AE-Agró visita la Marjal dels Moros amb alumnes de l’institut de Puçol

AE-Agró visita la Marjal dels Moros amb alumnes de l’institut de Puçol

El divendres 6 de juny, Acció Ecologista Agró Puçol va organitzar una excursió a la Marjal dels Moros en la qual hi van participar les alumnes del Cicle Superior d’Educació Infantil de l’Institut d’Ensenyament Secundari de Puçol. L’objectiu de la visita era donar a conèixer este paratge natural entre les futures mestres i fomentar així l’educació en valors mediambientals.

A les 9'30 hores aproximadament, l'excursió va partir de Puçol en direcció a la Marjal dels Moros. El grup, format per una vintena d'estudiants d'Educació Infantil de l'IES Puçol, les seues professores i per tres membres d'AE-Agró Puçol, va arribar a esta zona humida a les 11 del matí després de recórrer el Camí Fondo, el Camí Assegador, el Camí de l'Alqueria i el Camí dels Moros. En la marjal els hi estava esperant Juan Ruiz, membre d'AE-Agró Camp de Morvedre i educador mediambiental, qui va exercir de guia durant la resta de la vista a esta zona humida.

Després d'una breu parada per esmorzar, es van repartir prismàtics entre les integrants de l'excursió i es va reiniciar la marxa, que discórrer en paral·lel a la Sèquia Reial de Montcada fins a arribar finalment a la Gola de l'Estany de Puçol. Durant el recorregut es van realitzar diverses parades per a contemplar amb els prismàtics les aus que actualment niuen a la Marjal dels Moros, zona humida inscrita en la Xarxa Natura 2000 coma zona ZEPA (Zona Especial de Protecció d'Aus) i que també forma part del Catàleg de Zones Humides de la Conselleria de Medi Ambient.

En cadascuna de les parades, Juan Ruiz, l'educador mediambiental d'AE-Agró, es va encarregar d'explicar les característiques i peculiaritats de les nombroses aus amb les quals s'anava trobant el grup. Les estudiants de l'IES Puçol van poder veure ànecs cullerots, morells, ànecs coll-verds, fumerals i xatracs, entre altres espècies d'aus aquàtiques.

Lucas Marín, portaveu d'AE-Agró Puçol va explicar que "l'objectiu de l'excursió és ensenyar a les futures professores un paratge tan especial i de tan gran valor mediambiental com és la Marjal dels Moros perquè el dia de demà, quan estes estudiants siguen mestres, poden visitar-lo amb els seus alumnes i fomentar entre ells el respecte i el coneixement de la natura". Marín també va voler destacar que "les pluges de l'últim mes ens han permès veure una marjal exuberant amb gran presència a més d'aus".

Des de la Gola de l'Estany, el grup va regressar a Puçol pel mateix camí. En total van recórrer deu quilòmetres. Afortunadament, el sol va brillar amb força durant tot el matí i la pluja no va fer acte de presència.

Informa: Miguel Crespo

16 Juny 2008
FaceBook  Twitter  

Altres