L'Institut d'Educació Secundària de Puçol, un exemple de centre sostenible

L'Institut d'Educació Secundària de Puçol, un exemple de centre sostenible

Segons l'Obra Social de Caixa Madrid, l'IES Puçol és un dels centres més sostenibles d'Espanya, per la qual cosa ha premiat a l'institut amb el tercer premi en el seu programa “Tu pots fer”, una iniciativa pionera en la Unió Europea que promou la implantació de sistemes de reducció energètica, reciclatge de residus, condicionament acústic i que pretén combatre el canvi climàtic en els complexos educatius.

El guardó de l'IES Puçol, que compta amb una dotació econòmica de 20.000 euros, permetrà desenrotllar un projecte que contempla l'adaptació de les calderes, la insonorització de l'aula de música, la substitució de l'aixetes, i la implantació d'un sistema de contenidors de reciclatge.

Així mateix, l'Obra Social de Caixa Madrid ha valorat l'esforç dels estudiants de l'institut per promoure accions de sensibilització mediambiental, entre les que destaquen el disseny de cartells, l'elaboració d'una falla i l'organització de jornades d'arreplegada selectiva de fems.

El director general de la Conselleria de Medi Ambient, Jorge Lamparero, va entregar en el Dia Mundial del Medi Ambient als estudiants de l'IES Puçol un diploma acreditatiu i un xec de 20.000 euros.

L'acte, que se celebrat el 5 de juny en Fira València, va comptar amb la participació deBienvenido Saún, subdirector general i director general de Caixa Madrid en la Comunitat Valenciana i Regió de Múrcia; José Blanca, responsable d'Obra Social Caixa Madrid en la Comunitat Valenciana i Regió de Múrcia; i Jorge Tejedo, president d'Ecofira.

Tu pots fer és un concurs pioner a Espanya dirigit a estudiants de primer curs de Batxillerat de centres públics, privats i concertats. Concebut com un certamen per a implicar conjuntament alumnes, educadors i famílies, la iniciativa proposa als estudiants la posada en marxa en els centres educatius d'una Eco Avaluació, o siga, una auditoria per a mesurar l'estat d'indicadors com el consum d'aigua i energia, la gestió de residus o el soroll.

Una vegada analitzats els punts forts i dèbils, els alumnes desenvolupen un projecte de millora ambiental en els seus instituts.

Per la seua banda, Bienvenido Saún va qualificar de "magnífic" el projecte de l'IES de Puçol i va explicar que este "arreplega a la perfecció l'esperit de Tu pots fer, és a dir, que qualsevol modificació en l'entorn, per mínima que siga, repercutix en el medi ambient".

15 Juny 2008
FaceBook  Twitter  

Altres