AE-Agró Horta Nord inicia la seua temporada de senderisme amb una ruta de 12 km entre Sacanyet i La Cova Santa d'Altura

AE-Agró Horta Nord inicia la seua temporada de senderisme amb una ruta de 12 km entre Sacanyet i La Cova Santa d'Altura

  

 

El passat diumenge 3 de febrer, AE-Agró Horta Nord va donar el tret d'eixida a la seua temporada de senderisme amb una ruta entre Sacanyet i la Cova Santa d'Altura. Els 21 senderistes que participaren en esta activitat van recórrer pràcticament sense dificultats els 12 quilòmetres de l'excursió i van disfrutar d'un dia solejat per la Serra Calderona. 

 

 

A les huit del matí del passat diumenge 3 de febrer, partia des de l'explanada del Monestir del Puig l'autobús d'AE-Agró Horta Nord, que va conduir els membres d'esta associació ecologista i els seus simpatitzants fins al municipi castellonenc de Sacanyet, on van arribar aproximadament a les nou del matí. Des d'esta localitat de l'Alt Palància, les 21 persones que participaven en esta activitat iniciaren una ruta senderista de 12 quilòmetres que els hauria de dur fins a la Cova Santa d'Altura a través de la Serra Calderona.


Després de recórrer 6 quilòmetres durant aproximadament dos hores, els senderistes van realitzar una parada per a esmorzar i recobrar forces. Eren les onze i mitja del matí i els excursionistes havien recorregut ja la meitat de la ruta. Amb les piles recarregades altra vegada, els senderistes van reiniciar la marxa per la Serra Calderona fins a arribar a les dos del migdia a la Cova Santa d'Altura, on va concloure la ruta. Després de visitar la Cova Santa i dinar a les seues immediacions, l'autobús d'AE-Agró Horta Nord va dur de nou els senderistes al Puig.

Lucas Marín, membre d'AE-Agró Horta Nord i guia de la ruta, va qualificar esta excursió com a ''molt positiva, ja que s'ha apuntat molta gent i el bon temps ens ha acompanyat en tot moment''. A més, el guia de l'activitat va destacar que ''tots els participants han pogut completar els 12 quilòmetres de la ruta sense massa problemes''.

Amb esta activitat, AE-Agró Horta Nord ha donat el tret d'eixida a la seua temporada de senderisme per al present any. Este col·lectiu ecologista té planificat organitzar al llarg de 2008 altres quatre excursions més: Serra d'Irta en abril, Penyagolosa en agost, el Garbí en setembre i el Port de la Tinença en novembre.

A més, AE-Agró Horta Nord també realitzarà dos activitats de ciclo-turisme, una a la Marjal d'Almenara el pròxim mes de març i altra per la Via Verda d'Ojos Negros en juny. El calendari d'activitats d'esport i natura d'AE-Agró Horta Nord es completa amb un cap de setmana d'esports d'aventura a les Gorges del Cabriol al mes de juliol.

Informa: Miguel Crespo

 

19 Febrer 2008
FaceBook  Twitter  

Altres