Naix Acció Ecologista Agró Puçol

Naix Acció Ecologista Agró Puçol

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

El passat dimarts 11 de desembre, el Grup Ecologista de Puçol La Costera va anunciar la seua integració dins Acció Ecologista Agró, la principal associació ecologista del País Valencià. El nou col·lectiu s'anomenarà AE-Agró Puçol i naix amb vocació de continuar lluitant pel respecte al medi ambient tant a Puçol com a l'Horta Nord.

L'11 de desembre va ser la data escollida pel GEP La Costera per a inaugurar l'exposició fotogràfica 5 Anys d'Ecologisme Local, Un Futur d'Ecologisme Global. Esta mostra fotogràfica, a més de commemorar el cinquè aniversari de la fundació d'esta associació i revisar les activitats més destacades del GEP La Costera, ha sigut la carta de presentació dels ecologistes de Puçol davant els seus nous companys d'AE-Agró, ja que a partir de 2008 el GEP La Costera formarà part d'esta organització ecologista d'àmbit autonòmic.

Tant el president d'AE-Agró, Rafael Pardo, com el del GEP La Costera, Lucas Marín, van mostrar la seua satisfacció per la fusió de les dos entitats ecologistes. Rafael Pardo va afirmar que ''els ecologistes tenim que unir-nos per a fer front als greus problemes mediambientals que amenacen el nostre territori, com per exemple l'especulació urbanística''. Per al president d'AE-Agró ''la unió fa la força''. A més, Pardo va remarcar la necessitat de ''pensar globalment i actuar localment'' per a buscar solucions als diferents problemes mediambientals del País Valencià.


Per la seua banda, el president del GEP La Costera, Lucas Marín, va afirmar ''estar molt orgullós'' pel treball en defensa del medi ambient realitzat per la seua associació a Puçol durant els seus cinc anys de vida i va explicar que la fusió amb AE-Agró suposa ''la maduresa com a organització del GEP La Costera''.

Els presidents dels dos col·lectius ecologistes van escenificar la fusió de les dos associacions amb un intercanvi protocol·lari. Pardo va entregar a Marí una fotografia d'AE-Agró firmada per ell mateix i per la resta de vocals de la seua associació i Marín va donar a Pardo les inscripcions a AE-Agró dels membres del GEP La Costera.

Un punt de trobada entre l'Horta Nord i el Camp de Morvedre

Per la seua ubicació estratègica, AE-Agró Puçol pretén convertir-se en un punt de trobada entre els col·lectius del Camp de Morvedre i de l'Horta Nord. Segons va explicar el president dels ecologistes de Puçol, Lucas Marín, ''a més de continuar amb les nostres activitats locals, tenim la intenció de treballar conjuntament amb els companys d'AE-Agró de l'Horta Nord i del Camp de Morvedre''.

El pròxim any, AE-Agró Puçol i AE-Horta Nord continuaran treballant en l'estudi del patrimoni natural i cultural vinculat a la xarxa històrica de sèquies

01 Gener 2008
FaceBook  Twitter  

Altres