El Quixot i la defensa del medi ambient protagonistes de la falla de l'institut

El Quixot i la defensa del medi ambient protagonistes de la falla de l'institut

Que l'Institut d'Ensenyança Secundària participe en qualsevol de les activitats que s'exercixen a Puçol no és una novetat, ací està la seua presència en el mes de la dona (amb la realització de la sèrie de televisió Contrasts), en les campanyes contra la Sida (per mitjà d'exposicions), en les jornades de prevenció de drogodependències (amb distints tallers) i, el pròxim 8 d'abril, també estarà present en Diversia, la primera fira de la solidaritat i les cultures del món.

El que sí que pot considerar-se com a nou és el gran nombre de col·laboradors directes que participen en una activitat com la creació de la falla del mateix institut: uns cent cinquanta, entre professors i alumnes, han sigut els encarregats de posar en peu un monument que, lògicament, tenia un Quixot com a tema central, encara que també la defensa del medi ambient i les energies alternatives tenien una destacada presència en esta falla.

''Els alumnes del Programa d'Atenció Curricular en Grup són els encarregats de realitzar el treball més dur cada any en la falla, per això enguany ens ha tocat a nosaltres: Josema, Richar, Jairo, Robert, Alberto, Paquito, Rubén, David, Almenara i jo mateix'' -explica Josele, un dels alumnes del PACG-. ''Però no hem estat sols, han ajudat altres grups i molts professors''.

Efectivament, a més dels deu components del PACG, han tirat una mà els seixanta alumnes dels cicles formatius d'educació infantil, altres catorze de compensació educativa, una dotzena de diversificació, setze de tecnologia, els quinze del laboratori i un aula d'ESO, amb altres quinze participants.

Entre els professors, el que ha portat la veu cantant ha sigut José Luis García Nadal, que està a càrrec del PACG i és tot un artista faller, encara que els propis alumnes també volen agrair el suport d'altres ''com Eugenia, Nacho o Emili, que ens han tirat una mà tant per a dissenyar com després per a muntar ací, en el pati, el monument''.

Un treball dur, però que els alumnes del PACG acullen amb ganes i bon humor, unes vegades perquè els permet demostrar les seues qualitats com a grup, altres perquè ''sempre és un plaer que exhibisquen un treball teu'' i, per a algun cas aïllat, perquè també és ''una forma de no treballar en altres coses i fer falles és més divertit que estudiar''.

Siga per uns motius o per altres, la veritat és que la falla d'enguany reflectix moltes de les inquietuds dels jóvens estudiants: si la presència d'un Quixot ''de disseny'' era quasi obligatòria en un any com este, més sorprenent resulta el forn solar que invita a no malgastar les energies de la Terra i, parlant d'energies, lògica és també l'al·lusió a les energies alternatives. Una amalgama d'idees que respon a la gran varietat de col·lectius que han participat en la seua creació però, al final, el que compta és la impressió i esta és molt bona, a dir dels alumnes del PACG: ''ens ha quedat una falla guapa, de luxe, molt xula... llàstima que l'hàgem de cremar tan prompte''.

 

03 abril 2005
FaceBook  Twitter  

Altres