Estàs utilitzant correctament el contenidor groc?

El contenidor groc porta prop de dues dècades entre nosaltres, però encara existeixen molts dubtes sobre el tipus de residu que es pot depositar en ell. Alguns errors són molt comuns… Males pràctiques que, de manera conscient o inconscient, perjudiquen el servei de recollida, desbaraten el reciclatge i, en definitiva, tiren per la borda l'esforç de tots.

Encara que l'ús del contenidor groc ha evolucionat favorablement en els últims anys, cada vegada existeixen més envasos de plàstic, briks, llandes… Per això, és necessari que la població sàpia exactament què es pot depositar en el contenidor groc: 

- Envasos de plàstic. Botelles i garrafes d'aigua, d'oli, de llet, de refrescos… Terrines de mantega, iogurt i similars. Productes de neteja, cosmètics, gel, xampú i cremes. Safates de suro blanc, embolcalls de plàstic, bosses d'aperitius, llepolies i, per descomptat, bosses de plàstic. També les tapes i taps de plàstic, a més de les llandes i els cércols que les subjecten.

- Envasos metàl·lics. Llandes de conserves i begudes. Aerosols (desodorants…). Safates d'alumini i taps metàl·lics de botelles, de refrescos…

- Briks. De llet, sucs, gaspatxo, caldos, batuts, va vindre…

Els envasos lleugers han d'estar identificats amb el punt verd. Este símbol indica que l’envàs pot i deu tindre un cicle de recuperació i reciclatge, alguna cosa que permet reaprofitar els materials que en el seu moment es van usar per a fabricar-ho. I, per tant, hem de depositar-ho en el contenidor groc.

A més de seleccionar correctament el tipus de residu que es pot depositar en el contenidor groc, és important buidar i plegar bé els envasos, així com eliminar les restes d'aliments i reutilitzar les bosses de plàstic dels comerços per a portar-los al contenidor.

I… Què no es pot depositar?

Els exemples més comuns de residus que es depositen erròniament en el contenidor groc són: tupperwares, sabatilles, CD’s, DVD’s i carcasses de VHS, cintes de casset, bolquers, envasos de vidre, moneders i carteres, bolígrafs, maquinetes, encenedors, fotografies, envasos de medicaments, joguets…

A més, existeixen envasos de plàstic massa xicotets per a ser tractats, com per exemple els embolcalls dels caramels.

Complir estes instruccions és fonamental perquè el procés de reciclatge puga realitzar-se amb èxit i, així, contribuir entre tots a cuidar del planeta i vetlar per un futur sostenible. T'apuntes?

I si tens dubtes més concrets… L’asistent Intel·ligent de Reciclatge d'Ecoembes et respondrà encantat.

Informa: Irene Mollá Cartell: Sento Pascual | Fotos: Sergio Maestro

340-contenedor-amarillo

29 Juliol 2020
FaceBook  Twitter  

Altres