«Un botànic il·lustrat», primera ruta turística pel nucli antic de Puçol

Com a part de les activitats turístiques de la població, Calderona Viva ha realitzat una visita gratuïta guiada per les zones del nucli antic vinculades a l'antic jardí botànic de Puçol. El recorregut incloïa la plaça Beat Ribera, l'església dels Sants Joans i la muralla del jardí, recolzant-se en el duel interpretatiu de dos personatges històrics i en activitats educatives per als més xicotets.

És la primera vegada que es realitza una activitat d'este tipus, destinada a conéixer millor la nostra població, per al que és fonamental «dissenyar activitats per a tota la família, en les quals els pares gaudisquen però els xiquets siguen els autèntics protagonistes», apunta el regidor de Turisme Juanjo Manzaneque. «Per a garantir l'èxit, hem comptat amb professionals com com Calderona Viva per a dissenyar la visita teatralizada, perquè són un equip humà amb una llarga trajectòria amb nosaltres, organitzant activitats lúdiques a La Costera i, paral·lelament, també treballen en altres poblacions amb animacions en el nucli antic».

Puçol treballa en els últims anys per a potenciar els seus recursos turístics i atraure visitants a la platja i la muntanya, d'ací la presència continuada en la Fira Internacional de Turisme (Fitur) a Madrid.

Encara que ara com ara el turisme més important és el de l'estiu a la platja, l'Ajuntament continua dissenyant propostes complementàries, entre elles les activitats en el Paratge Natural Municipal La Costera, que estan més orientades al públic familiar, amb l'objectiu de conscienciar sobre la defensa del nostre pulmó verd.

En eixa línia d'atraure un públic familiar a altres zones més enllà de la platja, Un botànic il·lustrat és un primer intent de crear una ruta turística pel nucli antic de Puçol. I la valoració de l'experiència ha sigut positiva. Fotos antigues, memòries, preguntes als més xicotets, jocs de participació i un esmorzar conjunt amb productes de la zona van ser algunes de les propostes que van mantindre a xics i grans pendents del duel entre els dos botànics del segle XVIII, una trama que servia de teló de fons a la visita per les restes de l'antic jardí botànic.

«Eixe matí va haver-hi un bon grup de veïns i també famílies d'altres poblacions gaudint d'esta primera ruta pensada per a apreciar la cultura i la història del nostre poble, per la qual cosa continuarem dissenyant altres rutes enguany que consoliden en el futur un turisme complementari al del sol i platja, un turisme que també s'interesse per la nostra muntanya i el nostre barri antic», finalitza el regidor.

Informa i fotos: Sabín

fotos face

060-un-botanico-ilustrado-4

31 Gener 2019
FaceBook  Twitter  

Altres