L'Ajuntament realitza un tractament contra el Tomicus per a salvar els arbres de La Milotxa

S'està duent a terme un tractament aeri contra la plaga de Tomicus que pateixen els arbres del col·legi La Milotxa. Estan afectats la majoria dels 20 arbres que podem trobar en el centre.

El Tomicus és un insecte que perfora galeries entre l'escorça i el tronc impedint d'aquesta forma que la saba puga circular, causant la mort dels arbres danyats. Els arbres de La Milotxa solament estaven perjudicats en la part superior del tronc, per la qual cosa no s'ha pogut observar la plaga fins que s'han assecat les branques.

El novembre passat ja es va executar un tractament per endoterapia per a la procesionaria, el qual és vàlid i efectiu enfront del Tomicus. No obstant això, s'està realitzant actualment un altre tractament d'endoterapia, complementat amb un tractament aeri de polvoritzat.

A més, s'ha observat l'existència d'algun fong que s'intentarà eliminar amb el tractament aeri. Mery Cortell, regidora d'educació ha comentat que «des de l'ajuntament farem tots els tractaments possibles per a salvar aquests arbres tan emblemàtics».

Informa: María Portalés | Fotos: Mario López

569-tomicus-2

27 Juliol 2018
FaceBook  Twitter  

Altres