Primavera de natura a La Costera de Puçol

El col·lectiu comarcal d’Acció Ecologista-Agró Horta Nord, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Puçol, hem programat per a abril, maig i juny cinc activitats a La Costera. Calderona Viva realitzarà la seua ruta teatralitzada i organitzarem un taller sobre residus amb Kyrios Educación. A més, hi haurà una ruta ornitológica amb la Societat Valenciana d’Ornitologia (SVO), un voluntariat d’eliminació de flora exótica amb Cor i Muntanya Puçol i una jornada d’observació astronómica amb Amadeo Aznar.

Difondre els valors mediambientals de La Costera i explicar el treball de custòdia del territori que, des de 2011, protagonitza Acció Ecologista-Agró en este paratge natural municipal. Este és l'objectiu del programa d'activitats que, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Puçol, AE-Agró ha dissenyat per als mesos d'abril, maig i juny en esta muntanyeta de la Serra Calderona.

En total, esta primavera, AE-Agró et convida a participar en cinc jornades de natura i muntanya en La Costera. La primera serà el pròxim diumenge 15 d'abril, quan organitzarem la ruta teatralitzada de Calderona Viva Saps com fer un aeroport d'abelles? Esta activitat per a tota la família començarà a les 11.00 hores i per a vindre t'has d’apuntar enviant un correu electrònic a Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. . En abril també ens visitarà Kyrios Educación amb el seu taller infantil sobre residus Evita, Reduïx, Reutilitza i Recicla. Concretament el diumenge 22.

El mes de maig arrancarà amb una ruta OCA (Observa, Classifica i Aprén) amb la Societat Valenciana d'Ornitologia (SVO). El repte? Doncs, conéixer les diferents espècies d'ocells que podem veure o escoltar en este paratge natural municipal. Esta activitat serà el dissabte 5. Després, el dissabte 19, amb l'ajuda de Cor i Muntanya Puçol, realitzarem un nou voluntariat mediambiental per a continuar eliminant les exòtiques i invasores paleres (Opuntia ficusindica) en la zona de l'entorn de l'Aljub de La Costera.

L'última cita primaveral en esta muntanyeta de la Serra Calderona serà el dissabte 2 de juny, quan tenim programada una jornada d'observació astronòmica amb Amadeo Aznar (Astronomía para Todos). Des d'AE-Agró t'animem a participar en totes estes activitats i també a implicar-te en la custòdia del territori de La Costera, un projecte que funciona gràcies a l'esforç voluntari d'un xicotet grup de veïnes i veïns de Puçol. Si estàs interessat a sumar-te a este projecte o tens qualsevol dubte sobre les activitats primaverals de La Costera, telefona al 691 077 424. T'esperem!

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ

Informa: Miguel Crespo Cartel: Sento Pascual

240-primavera-costera-1

10 abril 2018
FaceBook  Twitter  

Altres