Marjal dels Moros, el dia després: la naturalesa ens dóna una nova lliçó

Ahir, dijous 4 de gener, va ser un dia lamentablement històric. Un incendi en la Marjal dels Moros va posar en greu perill el futur d'esta zona d'especial protecció d'aus i un dels recursos naturals i turístics més importants de l'entorn. A pesar de la indubtable gravetat de l'incendi, este matí, a l'alba, hem pogut comprovar amb alegria que la vida seguix i, gràcies a les fotografies que ens ha cedit Luis Eidechse, podem comprovar que encara queden aus… La vida en la marjal comença a obrir-se pas.

Al llarg del dia, molts veïns s'han acostat a la marjal. La majoria ha recorregut la senda habitual, la que separa la zona humida del Mediterrani. Un punt de vista elevat privilegiat, que permetia, fins hui, disfrutar d'un entorn únic. Hui també és un entorn únic. Hui també molts feien fotos. Però eren distintes. Quasi ningú parlava. Pocs somreien…

I tots amb la mateixa pregunta: per què?

O potser amb un dubte: es podria haver evitat?

Entre l'horror, un detall d'esperança: no totes les aus han desaparegut.

Cendres, canyes, a penes verde, aigua fosca… però allí continua havent-hi aus. És la seua zona d'especial protecció. Sa casa. I allí seguixen. El dia després.

Probablement la seua tenacitat és la gran lliçó que podem aprendre.

La naturalesa ens ensenya. Una vegada més.

Informa i fotos: Sabín 

fotos facefotos face021-marjal-moros-quemada-4

05 Gener 2018
FaceBook  Twitter  

Altres