Una ruta «top» en les Cases de Bèrnia

Diumenge passat 5 de novembre, el Grup de Senderisme Puçol va realitzar la ruta del Forat de Bèrnia, un recorregut en què els participants van disfrutar d'un balcó natural amb vista espectaculars i van visitar el Fort de Bèrnia, un enclavament militar de 1562 el fi del qual era vigilar els moriscos de la zona.

«Si he de qualificar la ruta que vam realitzar, es podria definir com una de les rutes “top” que ha realitzat a hores d'ara el Grup de Senderisme», valora Paco Ramírez, coordinador del col·lectiu. «Es tracta d'una ruta agresta i superba», indica, on els senderistes «disfruten del nostre territori i, per tant, del nostre patrimoni».

La ruta va començar en les Cases de Bèrnia i, en a penes 20 minuts, el recorregut va acostar als participants fins a la font de Bèrnia. «Ací va començar la ruta “top”, on unes llaçades ens van aproximar fins a les mateixes parets de la serra, des d'on una obertura en la roca ens va invitar a creuar un pas a través d'una angosta galeria que travessa les muntanyes des de l'ombria fins a la solana», descriu.

En aquest punt, «la serra ens va descobrir un balcó natural amb espectaculars vistes a Altea, Serra Gelada, el Puig Campana, el Ponoch i Serra del Ferrer», detalla Paco. Després de disfrutar del panorama, «vam continuar cap al nostre següent punt d'interés, el Fort de Bèrnia, un enclavament militar de 1562 el fi del qual era “vigilar” als moriscos de la zona», relata.

Més avant, «vam arribar fins al tossal de Bèrnia i el morro de l'Aspre», recorda. El grup va rodejar la serra, des d'on es pot observar «el desforestat carrascar de Parcent, ja que un incendi va assolar la zona», lamenta. «També hi havia magnífiques vistes a la serra d'Aixortá i, a la llunyania, el coll de Rates, amb la serra d'Aitana».

«Sens dubte, una ruta espectacular que vam viure junt amb la millor companyia, el Grup de Senderisme Puçol», valora Paco.

Informen: Paco Ramírez i Nicolás D’Opazo |Fotos: Grup de Senderisme Puçol

fotos face

837-senderistas-casas-3

17 Novembre 2017
FaceBook  Twitter  

Altres