Ecovidrio premia el reciclatge a Puçol

Ecovidrio va entregar divendres passat 3 de novembre en l'Ajuntament el guardó «Iglú Verd» en reconeixement als veïns i professionals hostalers de Puçol, ja que el municipi va reciclar 97 tones de vidre durant l'estiu, un 17% més que en 2016. L'alcaldessa, Lola Sánchez, i la regidora de Residus Sòlids, Ana Gómez, van mostrar la seua satisfacció davant del resultat de la iniciativa que es va dur a terme junt amb l'organització sense ànim de lucre durant els mesos estivals, i el seu desig per seguir en aquesta línia de treball tan beneficiosa per a la cura del nostre entorn.

L'Ajuntament de Puçol i Ecovidrio, l'entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclat de residus d'envasos de vidre a Espanya, van realitzar un pla estival destinat a incrementar el reciclatge d'aquest material al juny, juliol i agost. Durant la campanya Pren nota, recicla vidre, es van instal·lar nous punts de reciclat i es van personalitzar contenidors amb motius estiuencs per a sensibilitzar a la ciutadania, entre altres mesures.

A més, es va realitzar un seguiment de la labor de reciclatge de vidre dels establiments participants. «Van rebre 4 poals adaptats a les seues necessitats per a facilitar les seues tasques de reciclat i es va ampliar la freqüència d'arreplega de vidre per a gestionar l'augment de l'activitat en aquest sector», va recordar Ana Gómez, edil de l'àrea. Els resultats obtinguts es van aconseguir gràcies a la col·laboració dels professionals hostalers del municipi i a la dotació de mitjans per part d'Ecovidrio.

L'alcaldessa va mostrar el seu interés per la continuïtat d'aquesta iniciativa. Pablo García, representant d'Ecovidrio, va explicar que «la campanya pretenia que l'hostaleria s'implique en aquest assumpte i es genere un hàbit», i va afegir que es va enfocar en «poblacions de platja com Puçol, que en el període estival tripliquen la generació de vidre en comparació amb altres èpoques de l'any».

«La nostra intenció és fomentar la correcta separació de residus; a més, el vidre es recicla al 100% i no perd propietats», va detallar Pablo. Per a mostra, el guardó que van arreplegar les autoritats municipals en el consistori: «està fet de vidre bufat reciclat, no hi ha dos iguals». No obstant això, la gestió dels residus depositats en un contenidor no habilitat per a ells genera un cost addicional i és perjudicial per al medi ambient.

L'època estival és vital per al reciclatge de vidre, un període en què s'arreplega el 30% del total del vidre reciclat durant l'any. «Estem molt orgullosos dels nostres hostalers», va manifestar Lola Sánchez.

Enguany, els comerços que es van animar a participar en aquesta iniciativa respectuosa amb l'entorn van ser Nazaret, Aroma de Mar, El Turco, Azahar, Medina, L'Estany, Bar Cafetería Camping Puzol, Mandrágora Beach, Puzol Beach, La Xamba y Kokers Playa.

Informa: Nicolás D’Opazo | Fotos: Sabín

fotos face

817-premio-ecovidrio-1

06 Novembre 2017
FaceBook  Twitter  

Altres