La Costera, un lloc immillorable per a veure la Lluna des de Puçol

El dissabte 28 d'octubre es va celebrar en La Costera el Dia Internacional de l'Observació Lunar, on van assistir més de 150 persones per a observar el paisatge lunar, Saturn i els seus satèl·lits a través de telescopis. Aqueix dia es van programar per tot el món milers d'activitats perquè la ciutadania coneguera de prop les característiques de l'astre que ens acompanya des de l'origen del Sistema Solar, fa 4.500 milions d'anys. Puçol es va sumar a esta celebració per mitjà d'una activitat organitzada per la Regidoria de Medi Ambient, Acció Ecologista-Agró i Astronomia Para Todos.

Segons Amadeo Aznar, astrònom de Puçol que va dirigir la trobada, «aquest lloc és un enclavament ideal per a realitzar activitats de divulgació de l'Astronomia, tant per estar apartat del nucli urbà com per la seua infraestructura. El lloc satisfà totes les necessitats per a observar el cel de manera còmoda i amena».

L'activitat va consistir en una xarrada sobre l'observació de la Lluna i la protecció del cel fosc, declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO i considerat com un recurs natural per a les generacions presents i futures. Després de la xarrada, els assistents van disfrutar de la contemplació del nostre satèl·lit. Els telescopis instal·lats van acostar les vastes planes lunars i les seues cadenes muntanyoses als ulls dels assistents.

També van poder apreciar la immensitat del Mar de la Serenitat, amb una extensió de més de 700 quilòmetres de longitud, i el cràter Aristòtil amb un diàmetre de 87 quilòmetres i una profunditat de 3 quilòmetres. A més de la Lluna es va poder observar també Saturn, amb el seu sistema d'anells i el major dels seus satèl·lits, Tità.

«Quan vam programar l'activitat, teníem alguns dubtes sobre si la gent acudiria a participar», va explicar Juanjo Manzaneque, regidor de Medi Ambient. No obstant, «la resposta dels veïns va ser molt bona; estem molt contents davant de l'acollida que va tindre».

«Creiem que l'astronomia és un tema que agrada tant a pares com fills», va afegir. Com a responsable d'aquesta àrea de l'Ajuntament, va considerar que «és molt beneficiós que pujara tanta gent a La Costera, veïns que normalment no vindrien; d'aquesta manera, van poder conéixer de primera mà el que fem ací i recuperem un paratge que és de tots els veïns», va agregar. «És important que el coneguen, els agrade i vulguen fer coses; i tenim intenció de realitzar més activitats en aquest sentit».

L'astronomia és una ciència que agrupa diverses disciplines com les matemàtiques, la física i l'òptica i per mitjà d'estes activitats els xiquets i majors aprenen i repassen idees que un dia els mestres ens van ensenyar.

Informa: Amadeo Aznar i Nicolás D’Opazo | Fotos: Amadeo Aznar

fotos face

805-astronomia-costera-4

31 Octubre 2017
FaceBook  Twitter  

Altres