Viu una tardor entre la naturalesa en la Costera de Puçol

El col·lectiu comarcal Acció Ecologista-Agró Horta Nord i l'Ajuntament de Puçol han preparat una “Tardor de Natura a la Costera” durant octubre, novembre i desembre: una visita guiada pel paratge natural, observació astronòmica, voluntariat mediambiental i una ruta teatralitzada sobre les espècies de flora més representatives del bosc mediterrani són algunes de les 6 propostes que tenen preparades per als pròxims mesos.

Dissabte 28, a les 11 del matí, tindrà lloc una jornada de portes obertes en La Costera en què es realitzarà una visita guiada per a mostrar els tresors mediambientals d'aquesta muntanyeta. A més, Kyrios Educació ha preparat ecojocs per als més menuts en l'Aula Natura del paratge.

A les 18 hores començarà en l'Aula Multiusos una activitat en què els assistents podran explorar el firmament amb Amadeo Aznar, astrònom de Puçol. Amadeo parlarà de la importància de protegir el cel fosc i, després, els participants observaran el paisatge lunar, Saturn i els seus satèl·lits. Per a acabar, hi haurà soparde pa i porta.

El dissabte 11 de novembre, a les 10 del matí, tots els assistents podran revisar amb La Granja de Bitxos les caixes-niu per a pardals insectívors com el totestiu (Parus major), el primavera (Parus ater), el capellanet (Lophophanes cristatus) i el ferrerolet (Cyanistes caeruleus) que AE-Agró té instal·lades en la Costera.

A més, el dissabte 25 de novembre, també a les 10, es realitzarà un voluntariat mediambiental amb Cor i Muntanya Puçol per a continuar l'eliminació de les exòtiques i invasores paleres (Opuntia ficusindica) en l'entorn de l’Aljub de la Costera.

Al desembre hi haurà dues últimes cites: la primera estarà programada per a les 11 hores del dissabte 2, en què Calderona Viva prepararà una ruta teatralitzada anomenada Saps com fer un aeroport d’abelles? Aquesta activitat per a tota la família mostrarà les espècies de flora més representatives del bosc mediterrani.

Per a acabar, el dissabte 16 de desembre hi haurà una segona jornada de portes obertes a partir de les 11 del matí que inclourà una visita guiada i ecojocs nadalencs amb Kyrios Educació.

El projecte de custòdia del territori de la Costera funciona gràcies a l'esforç voluntari d'un xicotet grup de veïnes i veïns de Puçol. Des d'AE-Agró animen a la implicació en aquesta iniciativa i a participar en les activitats que organitzen; si t'interessa qualsevol d’aquests temes, no dubtes a telefonar al 691 077 424. Aquests últims mesos de l'any, viu una tardor de naturaen la Costera!

Informa: Nicolás D’Opazo | Cartel: Ares Escorial | Fotos: Acció Ecologista-Agró i Sabín

788-costera-programa-1

24 Octubre 2017
FaceBook  Twitter  

Altres