Viatja gratis en l'autobús municipal de Puçol fins al 22 de setembre

El dilluns 18 va començar l'oferta de viatges gratis per a tots els veïns en tots els trajectes (platja, nucli urbà i urbanitzacions) de l'autobús municipal, encara que durant mitja hora va haver-hi un xicotet embolic que ja s'ha solucionat: el conductor va cobrar el bitllet als 28 primers viatgers. Afortunadament, el tema es va resoldre el mateix dilluns, el dimarts ja s'han tornat els diners i el servei continuarà sent gratuït fins al divendres 22, tot per a promocionar el transport públic.

Va ser una falta de coordinació entre l'empresa i els seus treballadors, perquè el conductor entrava el dilluns a treballar després de les seues vacances i en el primer trajecte es va trobar que els veïns li reclamaven viatjar gratis”, explica Juanjo Manzaneque, regidor de Mobilitat Sostenible. “Uns minuts després del primer viatge ens vam posar en contacte conductor, empresa i ajuntament perquè no es cobrara més i només s'havien venut vint-i-huit bitllets. A partir de les huit del matí ja tots van viatjar gratis”.

I seguiran fent-ho fins a divendres que ve.

La solució per als que van pagar també s'ha posat en marxa: el dimarts s'ha tornat els diners als qui van adquirir bitllet, la major part d'ells clients habituals que acudixen a primera hora a treballar a les urbanitzacions.

 Als usuaris amb bons se'ls convalidarà un viatge a partir del dilluns de la setmana que ve, amb la qual cosa la confusió quedarà definitivament solucionada.

L'autobús municipal al setembre té un usuari habitual molt definit: a primera hora, treballadores domèstiques en les urbanitzacions; al matí i al migdia, estudiants de l'institut que acudixen a la Renfe; a la vesprada, persones majors que s'acosten a disfrutar de la platja…

Tots ells tenen tots els viatges gratis fins al dia 22, una iniciativa que per alregidor de Mobilitat Sostenible, li pareix fonamental: “No cal oblidar que la mobilitat sostenible no sols produïx beneficis econòmics, també en el medi ambient i en la salut dels veïns. Per tot això pensem que ha arribat l'hora de democratitzar el carrer, donant-li prioritat als seus principals usuaris, els vianants, i reduint al mateix temps l'espai abusiu que ocupen els vehicles”.

Recorda: gratis fins al 22, a quines esperes per a disfrutar del transport públic?

Informa: Sabín |Fotos: Sergio Maestro

fotos face699-bus-gratis-1

19 Setembre 2017
FaceBook  Twitter  

Altres