El barranc Pasqual inundat per les pluges d'esta setmana

Gràcies a Vicent Sebastiá hem pogut recórrer part del traçat original del barranc Pasqual, per a comprovar com l'aigua seguix el seu curs natural, un curs que hui està ocupat en alguns casos per carreteres, horts i altres instal·lacions realitzades per l'home.

La naturalesa es manté fidel a si mateixa i és fàcil comprovar com en èpoques de pluja l'aigua busca el traçat que sempre ha seguit, fins a desembocar en el Vallet, una construcció que servix en gran manera per a canalitzar les revingudes que abaixen del Picaio… encara que les imatges pogueren fer-nos pensar que estem en un lloc molt distant de Puçol.

Els més vells del lloc venien a per aigua fa anys a una font que hi ha en la vessant del Monte Picaio, encara que ara és difícil accedir a ella”, recorda Vicent Sebastiá. “De totes maneres quan es produïxen pluges torrencials l'aigua brolla i seguix el curs que havia tingut durant segles, encara que eixe curs hui està ocupat en alguns punts per carreteres i altres construccions”.

El barranc del Valletque és com es coneix popularment el traçat del barranc Pasqual dins el nucli urbà de Puçol— porta dies amb aigua, a causa de les pluges, encara que hui en dia és improbable que es desborde com fa anys ja que les seues aigües han sigut canalitzades en la zona sud del nucli urbà (junt el polígon industrial) i desviades cap al barranc del Puig.

Informa i fotos: Sabín

fotos face

1018-barranco-pascual-en-monte-picayo-4

19 Desembre 2016
FaceBook  Twitter  

Altres