Gratis? Seriosament? La setmana d'autobús municipal gratis comença amb sorpreses per als usuaris

Del 16 al 22 de setembre viatjar per Puçol en l'autobús municipal és gratis. Tots els trajectes, entre la platja, el nucli urbà i les urbanitzacions, totes les parades, a totes hores. És la fórmula que ha ideat l'ajuntament per a potenciar alternatives al cotxe i a les motos: que tots els veïns disfruten de l'autobús municipal… i si els agrada, que continuen repetint la resta de l'any.

Elsprimers viatges, entorn de les 7.30 del matí, són els que més veïns pugen, sobretot del nucli urbà a les urbanitzacions”, comenta Juan, el conductor de l'autobús. “Este matí, quan a tots els que estaven en cua els deia que el viatge era gratis, no s'ho creien. Alguns pensaven que era una broma. Els he ensenyat els cartells i hem parlat de la setmana sense cotxes… però este primer dia per a tots és una autèntica sorpresa”.

Passats els primers viatges cap a urbanitzacions, sobretot amb persones que acudixen allí a realitzar tasques domèstiques, la resta de trajectes durant el matí té menys públic: alguns que vénen o van a l'estació de Renfe, algun veí de la platja que puja al poble, els estudiants de l'institut que es també formen un grup nombrós…

Tots ells tenen tots els viatges gratis fins al dia 22, una iniciativa que a Juanjo Manzaneque, regidor responsable de potenciar una Mobilitat Sostenible en el poble, li pareix fonamental, igual que el Parking Day que es va celebrar el dissabte 17 al matí, en el carrer Sant Teresa, junt amb la Casa de Cultura.

Són dos detalls amb què pretenem que els veïns s'animen a utilitzar el transport públic i el carrer per al vianant”, apunta Manzaneque. “Però no cal oblidar que la mobilitat sostenible no sols produïx beneficis econòmics, també en el medi ambient i en la salut dels veïns. Per tot això pensem que hi ha arribat l'hora de democratitzar el carrer, donant-li prioritat als seus principals usuaris, els vianants, i reduint al mateix temps l'espai abusiu que ocupen els vehicles”.

L'autobús, ara al setembre, té un públic habitual molt definit: a primera hora, treballadores domèstiques en les urbanitzacions; al matí i al migdia, estudiants de l'institut que acudixen a la Renfe; a la vesprada, persones majors que s'acosten a disfrutar de la platja…

Un públic molt diferent del que ha omplit moltes vegades l'autobús al juliol i agost: “en eixos dos mesos fem més viatges a la platja i molts d'ells abarrotats. Els veïns ja s'han acostumat a usar l'autobús per a anar a banyar-se i tornar a casa a dinar o sopar, i és un servei que està funcionant bé”, finalitza el xòfer.

Si encara no saps el còmode que és utilitzar el transport públic per a anar a la platja, a les urbanitzacions o, senzillament, per a fer un passeig pel poble… ara tens set dies per a provar-ho. Gratis. I si t'agrada, no oblides repetir durant la resta de l'any.

Informa i fotos: Sabín 

fotos facefotos face

746-autobus-gratuito-3

19 Setembre 2016
FaceBook  Twitter  

Altres