Ministeri de Medi Ambient i Diputació de València col·laboren per a mantindre una platja de bandera

Després de la visita el 12 d'abril de la Demarcació de Costes, junt amb l'Ajuntament de Puçol i Tragsa, el Ministeri de Medi Ambient destina 200.000 euros per a aportar 6.400 tones d'arena a la platja de Puçol durant la segona quinzena d'abril. A continuació, la Diputació de València inicia les tasques de mesclat i encoixinat per a homogeneïtzar l'arena de cara a la temporada estiuenca.

El regidor Xavier Alcácer, junt amb Vicente Ibarra, cap de la Demarcació de Costes del Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient, la tècnic mediambiental Joana López i responsables de l'empresa Tragsa van recórrer els 2 quilòmetres de platja de Puçol el dimarts 12 d'abril, amb un objectiu: comprovar sobre el terreny l'estat de la platja i decidir la distribució de l'arena del ministeri a la platja de Puçol.

En dos setmanes s'han aportat 6.400 tones d'arena de pedrera, començant per la zona nord de la costa cap al sud, tasca duta a terme per l'empresa Tragsa.

Les aportacions d'arena no aconseguiran una platja millor, sinó consolidar l'arena que ja tenim i combatre el procés de degradació, per a mantindre una platja de bandera”, apunta Xavier Alcácer. “L'ideal seria que ens nodrírem d'una forma natural amb arena del mar, però com l'existència de ports marítims pròxims impedix que ens arribe arena hem d'actuar amb l'arena de pedrera més pareguda disponible, en este cas a nosaltres ens arriba des de Villar del Arzobispo”.

Paral·lelament, des del mes de març treballen els equips de la Diputació de València en les tasques de manteniment de l'arena, labor que continuaran realitzant fins al mes de setembre. El seu és un complement al treball de la Demarcació de Costes, ja que estan treballant amb la nova arena de pedrera, un poc més roja que la ja existent, per a mesclar-la, homogeneïtzar-la i tindre-la llista durant el mes de maig perquè veïns i turistes disfruten d'una platja de bandera.

Informa: Sabín | Fotos: Sergio Maestro i Sabín

fotos face

357-arena-en-la-playa-3

 

26 abril 2016
FaceBook  Twitter  

Altres