Dia de l’Arbre a La Costera: 50 voluntaris pinten de verd esta muntanyeta de la Serra Calderona

El dissabte 30 de gener, Acció Ecologista-Agró Horta Nord celebrà el Dia de l’Arbre a La Costera, un paratge natural municipal que està sota la custòdia del territori dels ecologistes des de 2011. Esta plantació, organitzada amb la col·laboració de l’Ajuntament de Puçol, va reunir a 50 voluntaris que van reforestar una zona afectada en 2014 per la plaga del Tomicus destruens i l’Orthotomicus serosus. En total, van plantar un centenar d’arbres i arbustos mediterranis en La Costera, on el pròxim 27 de febrer AE-Agró convocarà una nova reforestació: el Dia de l’Arbust.

Per cinqué any consecutiu, el passat dissabte, 30 de gener, el col·lectiu comarcal d’Acció Ecologista-Agró Horta Nord celebrà el Dia de l’Arbre al Paratge Natural Municipal de La Costera de Puçol. Durant tot el matí, els 50 voluntaris de totes les edats que van participar en esta activitat van aconseguir plantar, encoixinar i regar més d’un centenar de carrasques (Quercus ilex), pins rojos (Pinus sylvestris), llentiscles (Pistacia lentiscus), bolquerets (Crataegus monogyna) i savines (Juniperus phoenicea). L’encoixinat es va realitzar amb palla d’arròs de l’Albufera i triturat de podes forestals.

La plantació, organitzada amb la col·laboració de l’Ajuntament de Puçol, es va realitzar en la zona d’este paratge natural municipal que més va patir la plaga del Tomicus destruens i l’Orthotomicus serosus. En total, entre finals de 2014 i principis de 2015, en La Costera s’hagueren de tallar més de 400 pins blancs (Pinus halepensis), afectats o morts per esta plaga forestal. A més a més, durant els treballs de tala i retirada dels pins, efectuats amb maquinària pesant, es va perdre la majoria de la vegetació arbustiva de les zones on es va actuar (junt als antics Polvorins de Riotinto).

Afortunadament, gràcies a la col·laboració dels voluntaris, AE-Agró està tornant a pintar de verd estos racons de La Costera, un paratge natural de la Serra Calderona que els ecologistes custodien des de 2011. Si vols ajudar-nos a continuar reforestant esta muntanyeta, t’esperem el pròxim 27 de febrer, dissabte. Eixe dia celebrarem el Dia de l’Arbust i ens encantaria comptar amb la teua ajuda per a plantar més arbres i arbustos en La Costera.

A més a més, des d’AE-Agró Horta Nord també et convidem este mes de febrer a celebrar el Dia Mundial de les Zones Humides amb una visita guiada a la Marjal dels Moros. L’activitat serà este divendres, 5 de febrer, per la vesprada. Si tens qualsevol dubte o necessites més informació, pots telefonar al 691 077 424 o al 679 908 238. T’esperem!!!

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ.

Informa: Miguel Crespo | Fotos: Sabín

fotos face

127-dia-arbol-3

04 Febrer 2016
FaceBook  Twitter  

Altres