Les aus guanyen la partida a les captures il·legals tornant al seu medi natural

El dimarts 29 de juliol al matí tingué lloc al Paratge Natural de La Costera l'alliberament de 200 fringíl·lids que van ser capturats il·legalment. L'acte va ser organitzat per la Conselleria d'Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural,  Acció Ecologista-Agró, SEO/BirdLife i l'Ajuntament de Puçol.

El matí del dimarts 29 de juliol es dugué a terme la solta de 200 fringíl·lids en el Paratge Natural de la Costera. Es tracta d'unes aus capturades il·legalment que van ser decomissades per agents de la USECIC, Unitat de Seguretat Ciutadana, de la Guàrdia Civil.

Les aus decomissades, després de passar pel Centre de Recuperació de Fauna de La Granja d'El Saler, estan sent anellades i alliberades per tècnics de la Conselleria i de SEO/BirdLife en diversos punts de la geografia valenciana com el riu Túria o el barranc del Carraixet. Esta vegada li ha tocat a La Costera, un paratge natural municipal ubicat en la Serra Calderona que des de 2011 gestiona AE-Agró, gràcies a un conveni de custòdia del territori firmat amb l'Ajuntament de Puçol.

Amb esta solta col·lectiva, a més de tornar novament al medi natural a estes aus, des de SEO/BirdLife i Acció Ecologista-Agró es vol mostrar el rebuig a les captures il·legals d'aus, un camp en què ambdues organitzacions porten lluitant durant molt de temps pel nostre patrimoni natural.

L'acte va ser organitzat per la Conselleria d'Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural,  Acció Ecologista-Agró, SEO/BirdLife i l'Ajuntament de Puçol. Tots ells s'han unit i han treballat en defensa d'aquestes aus silvestres, exemplars de caderneres, verdums i passerells.

Juan José Manzaneque, regidor de Medi Ambient de Puçol, va assenyalar que “és molt important conscienciar a la gent de l'existència d'un comerç no regulat ni quantificat d'aquestes aus silvestres, el qual s'ha d'erradicar”. També va destacar la tasca de tots els que van fer possible que estes aus tornaren al seu medi natural, que és l'idoni.

A més, l'acte va comptar amb la presència del secretari autonòmic de Medi Ambient i Canvi Climàtic, Julià Álvaro, qui ens va comentar que “este tipus d'actes són un exercici de pedagogia en el sentit que ens donen a entendre que les aus deuen estar lliures en el seu hàbitat natural i no tancades en gàbies”.

Informa i fotos: Arnau Darós

fotos face

653-aves-capturadas-ilegalmente-liberadas-en-la-costera-3

 

31 Juliol 2015
FaceBook  Twitter  

Altres