S'intensifiquen els tractaments contra els mosquits en la platja… i els resultats ja es noten

El nou equip de govern ha centrat els seus primers esforços en l'àmbit turístic a atendre les queixes de veïns i comerços de la platja: reunions amb distints representants i dos fumigacions consecutives en set dies, a més d'un pla a mitjà i llarg termini per a atallar definitivament el problema dels molestos mosquits.

La matinada del 27 de juny, Winton Ibèrica va fumigar en la platja. Eixe cap de setmana la situació va ser més suportable per als veïns i usuaris de la zona, encara que els comerços, especialment càmpings i hostaleria, insistixen en el fet que el tractament ha de ser més continuat perquè pocs dies després tornen els mosquits.

Per a conéixer de primera mà la situació, els regidors Juan Miguel Bayarri i Juanjo Manzaneque es van reunir l'1 de juliol amb Silvestre Martos (hostaler de la zona nord) i Raúl Martín-Consuegra (en representació dels càmpings de la zona sud). Ambdós van insistir en l'eficàcia puntual del tractament realitzat, però en la necessitat de continuar treballant en la mateixa línia, atés que la temporada estival a penes són tres mesos i ja estaven perdent clients per les molèsties que ocasionen els mosquits.

La resposta ha sigut immediata: una reunió el 2 de juliol amb Gabriel Esteve (director tècnic de Winton Ibèrica), el tècnic de medi ambient Alejandro Montesinos i ambdós regidors per a prendre mesures immediates i planificar a mitjà i llarg termini.

L'ajuntament té contractats més de quaranta tractaments al llarg de l'any, però la temporada estival és el moment clau, pel que hem acordat que hi haja una nova fumigació en la matinada del dissabte 4 de juliol”, explica Juanjo Manzaneque. “El problema és que tenim al costat la Marjal dels Moros, una zona humida protegida que és responsabilitat de la Conselleria de Medi Ambient, qui ha de prendre mesures per a evitar que les larves es reproduïsquen en la seua zona i afecte especialment els pobles veïns, com Sagunt i Puçol”.

A més de la nova fumigació, s'està dissenyant un pla per a combinar el tractament de xoc amb adulticidas (les fumigacions esmentades) amb un preventiu, basat en l'ús de larvicidas que eviten la proliferació de mosquits.

Els resultats seran encara més evidents en els pròxims dies.

Informa: Sabín | Fotos: Sergio Maestro

fotos facefotos face

606-reuniones-con-hosteleros-1

04 Juliol 2015
FaceBook  Twitter  

Altres