El dimarts 21 d'abril, l'Ajuntament de Puçol realitzarà el quart tractament contra mosquits en quatre setmanes (2)

Winton Ibèrica, l'empresa contractada per l'ajuntament per a realitzar el control de població de mosquits, ha realitzat dos tractaments d'emergència en la platja, els dies 3 i 16 d'abril, a més d'un tractament en el nucli urbà la setmana del 9 d'abril i un altre que està previst per al dimarts 21. En total, quatre tractaments en quatre setmanes.

Quan es donen les condicions ambientals pròpies d'abril, amb aigua estancada després d'una època de pluges i augment de temperatura per la calor, es produïx la natural eclosió de larves, per això cada primavera posem en marxa tractaments de xoc amb caràcter d'emergència”, explica el regidor de Medi Ambient, Salvador Ávila. “La situació es repetix tots els anys a hores d'ara, encara que al ser major enguany la presència de mosquits hem multiplicat les actuacions més enllà del que havíem realitzat en anys anteriors”.

Cada tractament té el seu període de vigència, per això s'han anat alternant les actuacions en la platja i en el nucli urbà des del moment que es va comprovar la presència d'abundants mosquits en tot el terme municipal.

El divendres 3 d'abril, Winton Ibèrica va realitzar un tractament d'emergència amb larvicides en la zona de la platja, una actuació que es va repetir el dijous 16 també amb este tipus d'insecticida que ataca a les larves dels insectes, especialment mosquits, impedint que es transformen en adults.

Alternant amb l'ús de larvicides, es va intervindre la setmana del 9 d'abril en el nucli urbà, encara que en este cas es van utilitzar adulticides per a acabar amb els mosquits adults. Una actuació que es repetirà el dimarts 21 tant en les places com en els jardins de la població i en aquells llocs on puga haver-hi xicotetes acumulacions d'aigua estancada.

Al mateix temps, el dimarts 14 d'abril ens vam reunir els tècnics de Sagunt i Puçol amb Ignacio Lacomba, responsable del Centre d'Educació Ambiental situat en la Marjal dels Moros per a unificar criteris a l'hora de realitzar tractaments que sumixen esforços”, continua el regidor de Medi Ambient. “I els ajuntaments d'El Puig i Puçol hem reclamat conjuntament suport a la Conselleria de Medi Ambient, que ha respost en primera instància amb un tractament amb avioneta realitzat la setmana passada”.

Quatre actuacions a nivell municipal en quatre setmanes, sempre amb una empresa que porta anys treballant en la lluita contra mosquits i un altre tipus de plagues no sols a Puçol sinó en altres pobles de la comarca. I altres dos actuacions en col·laboració amb els municipis limítrofs.

Més que en els anys anteriors en tota la primavera.

Però el problema no és local, sinó que s'està produint en tota la comarca, el que dificulta la resolució: els mosquits es desplacen d'un municipi a un altre i les mesures puntuals no són tan efectives com ens agradaria a tots, per això continuem ampliant el tractament, però respectant les mesures de seguretat i els terminis d'actuació tant dels larvicides com dels adulticides”, finalitza Salvador.

La incomoditat és manifesta entre alguns veïns i els passejos a la Marjal dels Moros per a disfrutar dels flamencs, més nombrosos enguany que en els anteriors, han de realitzar-se extremant les precaucions: roba de mànega llarga, ús de repel·lent d'insectes i evitar fer-ho a poqueta nit, encara que siga el moment en què més cormorans, agrons i flamencs es reunixen en la Zona d'Especial Protecció d'Aus… perquè també és el moment en què s'acumulen més mosquits.

Informa i fotos: Sabín 

363-flamencos-marjal-moros-2

20 abril 2015
FaceBook  Twitter  

Altres