Un festival musical per a ajudar als que porten huit anys cuidant als felins de Puçol

L'Associació Puçol d'Esterilitzacions Felines (APEF) és pionera en l'ajuda als gats i un model que seguixen altres pobles de l'entorn. Porta huit anys treballant pel control i atenció dels felins, amb poc pressupost però moltes ganes, el que els porta cada any a organitzar activitats per a recaptar fons, com el festival musical del 20 de setembre en l'Espai Júpiter.

Cati Paterna és la secretària d'APEF, una associació que es dedica a cuidar i protegir els gats d'acord amb la llei vigent des de 1994 a la Comunitat Valenciana: “Tenim un carnet que avala les colònies que tenim empadronades i que ens reconeix com a persones autoritzades per a esterilitzar, medicar i portar al veterinari als gats de la població”, explica la secretària.

Una tasca que no sols pensa en positiu, també intenta atallar actituds negatives cap als felins, per la qual cosa no tenen cap problema en “denunciar els maltractaments i enverinaments que es produïxen a vegades en distintes zones del terme municipal”.

La seua tasca, discreta però eficaç, complix ja huit anys, en els que han aconseguit consolidar una subvenció municipal de 1.300 euros, que a penes dóna per a esterilitzar part de les gates dels carrers, per la qual cosa les busca de fons també és una de les seues tasques habituals.

En estos huit anys de l'associació hem consolidat algunes activitats, com el festival musical benèfic que celebrarem el dissabte 20 de setembre, de 7 a 9 de la vesprada, en l'Espai Júpiter”, explica Catí. “En ell hi haurà, a més de les actuacions musicals, un mercat ambulant amb productes per a gatets, tots artesanals, i una rifa solidària en què se sortegen dos quadros”.

Per a APEF és una forma d'obtindre fons per a l'associació i, sobretot, per a l'Alberg de Sam, un centre en l'allotgen als gats malalts, ferits o que estan seguint un tractament de rehabilitació.

La labor que han desenvolupat en estos huit anys ja està servint de model per a altres poblacions, com Sagunt o El Puig, en les que s'ha posat en marxa un control semblant de les colònies de felins.

El dissabte 20, a les 19 hores, tens una cita amb la música i l'Associació Puçol d'Esterilitzacions Felines, en l'Espai Júpiter. T'esperem.

Informa: Sabín |Disseny cartell: Sento Pascual

15 Setembre 2014
FaceBook  Twitter  

Altres