Som Energia, cooperativa de producció i consum d’energia verda, presenta el seu projecte en un acte organitzat per AE-Agró

Som Energia, cooperativa de producció i consum d’energia verda, presenta el seu projecte en un acte organitzat per AE-Agró

El passat dijous 14 de febrer, el col·lectiu comarcal d’Acció Ecologista-Agró Horta Nord organitzà a l’Espai Social La Barraca de Puçol una xarrada amb Som Energia, la primera cooperativa de producció i consum d’energia verda de l’Estat Espanyol.

L’acte, que va comptar amb la presència d’Andrés Montesinos, coordinador del grup territorial de Som Energia València, i José Antonio Garcia, fundador del grup local de Castelló, va permetre al públic assistent descobrir que ja es pot pagar el rebut de la llum sense contribuir a l’enriquiment de les empreses elèctriques pronuclears i contaminants i dels polítics que les recolzen.

L’Espai Social La Barraca albergà el passat dijous l’acte de presentació de Som Energia a Puçol. Esta cooperativa sense ànim de lucre és la primera de tot l’Estat Espanyol que promou la producció i el consum d’energia verda i compta ja a més de 6.000 socis. El seu objectiu és impulsar un canvi en l’actual model energètic per a assolir un sistema 100% renovable. A més a més, també perseguixen un model de producció descentralitzat, basat en l’autoproducció i sense dependències de les grans, pronuclears i contaminants empreses elèctriques.

Per estos motius, el col·lectiu comarcal d’Acció Ecologista-Agró Horta Nord, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Puçol, convidà a Andrés Montesinos, coordinador del grup territorial de Som Energia València, i a José Antonio Garcia, membre de la comissió d’informàtica i fundador del grup local de Castelló, a explicar el projecte d’esta cooperativa als veïns de Puçol.

Andrés Montesinos, durant la seua intervenció, va denunciar les injustícies de l’actual sistema energètic espanyol, que malauradament es caracteritza pels abusos de poder de les empreses que dominen l’oligopoli de l’electricitat a Espanya (Iberdrola, Endesa, Gas Natural...).

Com va indicar el coordinador del grup territorial de Som Energia València, estos abusos (el presumpte dèficit de tarifa impulsat per l’expresident José María Aznar, l’increment arbitrari del preu de la llum, la supressió de les primes a les energies renovables, el manteniment de centrals nuclears obsoletes com la de Cofrents...) compten amb la total connivència de la classe política, que troba en les empreses elèctriques una alternativa més rentable que el Senat per a la seua "jubilació".

La llista de presidents, vicepresidents, ministres i alts càrrecs d’anteriors governs que actualment engrossen els consells d’administració de l’oligopoli energètic així ho demostra: Felipe González treballa ara per a Gas Natural, José María Aznar per a Endesa, Pedro Solbes per a Enel/Endesa, Ángel Acebes per a Iberdrola, Elena Salgado per a Endesa... En total, dos expresidents i 20 exministres estan actualment a sou d’empreses elèctriques o de grups econòmics que formen part del seu accionariat.

Afortunadament, com va explicar José Antonio Garcia, fundador del grup local de Castelló de Som Energia, els ciutadans ja tenim una alternativa a esta estafa energètica que ens estan fent patir (una més...) i que, per exemple, li permet a Ángel Acebes cobrar 400.000 anuals en Iberdrola. Esta alternativa és Som Energia, la primera cooperativa de producció i consum d’energia verda, que es va crear a Girona en desembre de 2010 i que actualment ja compta amb més de 6.000 socis per tot l’Estat Espanyol.

Som Energia, Premi Europeu Solar 2012, t’oferix la possibilitat d’associar-te a la seua cooperativa per 100 euros (que et tornen si et dónes de baixa) i consumir energia verda a la teua casa, pràcticament al mateix preu que la convencional: si fas un consum domèstic eficient et resulta més barata i si malgastes l’energia t’ix un poc més cara.

Som Energia, com va afirmar Juan Antonio Garcia, vol unir a poc a poc a tota la gent que està cansada de l’actual model energètic i dels seus abusos, tant econòmics com mediambientals, per a impulsar així la seua transformació. El seu objectiu és crear un sistema de producció d’electricitat 100% renovable, però també descentralitzat, impulsant l’autoproducció d’energia, segons els principis de l’economia solidària i el respecte pel territori i la natura.

Si tu també compartixes este objectiu, pots unir-te a Som Energia directament en la seua pàgina web, on pots donar-te d’alta com a soci i també contractar els seus serveis. Està en les teues mans que un gest tan senzill com encendre la llum de la teua casa servisca per a canviar el nostre injust model energètic o per a continuar pagant-li la jubilació política a Felipe González, José María Aznar, Pedro Solbes, Ángel Acebes, Elena Salgado i la resta de polítics que, en lloc de defensar els interessos dels ciutadans i de la natura, defensen els de l’oligopoli energètic d’Iberdrola, Endesa i Gas Narural. Tu decidixes.

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ

Informa: Miguel Crespo
Acció Ecologista-Agró

202-charla-som-energia-3


25 Febrer 2013
FaceBook  Twitter  

Altres