Acció Ecologista Agró recupera el Dia de l'Arbre de Puçol amb una plantació en La Costera

Acció Ecologista Agró recupera el Dia de l'Arbre de Puçol amb una plantació en La Costera

El passat diumenge 29 de gener, el col·lectiu comarcal d'Acció Ecologista-Agró Horta Nord celebrà el Dia de l'Arbre de Puçol amb una plantació de carrasques, roures i pins al Paratge Natural Municipal de La Costera. L'activitat, organitzada amb la col·laboració de l'Ajuntament de Puçol, comptà amb la participació de quasi quaranta voluntaris de totes les edats, que van posar el seu granet d'arena per a pintar de verd La Costera.

Durant els darrers anys Puçol, com tants altres pobles, havia deixat de celebrar el Dia de l'Arbre, una cita que ens recorda cada gener la importància que tenen els nostres boscos per a fer front al canvi climàtic i a l'escalfament global del planeta, conservar la nostra biodiversitat, frenar l'erosió i la desertització del nostre territori o simplement gaudir de la natura i desconnectar de la rutina del dia a dia.

Afortunadament, el passat diumenge 29 gener, Puçol va recuperar el Dia de l'Arbre amb la plantació que organitzà Acció Ecologista-Agró en el Paratge Natural Municipal de La Costera. L'activitat comptà amb la col·laboració de l'Ajuntament de Puçol, que va facilitar els arbres, les aixades, els pics i la resta del material necessari.

Amb esta plantació, AE-Agró vol començar a consolidar un bosc mediterrani mixt en l'actual pineda del Barranc Pascual, on, a més a més d'arbustos, només hi havia pins i algunes garroferes

Durant les primeres setmanes de gener, els activistes d'AE-Agró cavaren 100 forats en una de les pinedes de La Costera, concretament en la que està ubicada entre el Barranc Pasqual i la urbanització Alfinach, amb la intenció de facilitar el treball dels quasi quaranta voluntaris que celebraren el Dia de l'Arbre en Puçol. Clot a clot, els participants en esta activitat, grans i menuts, plantaren 40 carrasques, 40 pins i 20 roures. Inclús els va sobrar temps, així que van aprofitar la resta del matí de diumenge per a fer més forats, plantar més arbres i també per a netejar esta pineda de La Costera.

Amb esta plantació, AE-Agró vol començar a consolidar un bosc mediterrani mixt en l'actual pineda del Barranc Pascual, on, a més a més d'arbustos, només hi havia pins i algunes garroferes. Ara, gràcies al treball dels voluntaris, també hi ha carrasques i roures, que esperem que sobrevisquen a l'hivern i especialment al calorós estiu valencià en esta zona d'ombria de La Costera, que, al estar junt al barranc, es conserva prou humida durant quasi tot l'any.

A més a més d'esta plantació, amb motiu del Dia de l'Arbre de Puçol, AE-Agró també organitzà una xerrada el passat dimarts 24 de gener a l'Espai Social La Barraca. Ferran Gandia, portaveu de la Comissió Forestal d'AE-Agró i de Bosc Viu, la plataforma en defensa dels ecosistemes forestals valencians, s'encarregà d'explicar el treball conservacionista de La Colla Ecologista L'Arrel d'Ontinyent, una associació que porta més de vint anys reforestant les muntanyes del sud de València amb una gran varietat d'espècies autòctones, com aurons, fleixos de flor, carrasques, aranyoners...

Durant la resta de l'hivern, AE-Agró organitzarà noves plantacions per a continuar pintant de verd La Costera de Puçol, un paratge natural municipal que des de 2011 està baix la custòdia ecologista i on AE-Agró ha posat en marxa ja diversos projectes per a la protecció de la fauna i la flora autòctona, com per exemple la col·locació de caixes-niu per a ocells insectívors, l'eliminació de vegetació exòtica invasora, concretament figueres de pala, o la conservació i creació de punts d'aigua per als amfibis amb la col·laboració del grup naturalista Roncadell.

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ.

Informa: Miguel Crespo

fotos_noticia fotos_noticia

091-dia_arbol_costera-5

 

31 Gener 2012
FaceBook  Twitter  

Altres