Una vintena de ciclistes visiten el itinerari de la Ruta de l’Aigua dissenyat per Acció Ecologista Agró

Una vintena de ciclistes visiten el itinerari de la Ruta de l’Aigua dissenyat per Acció Ecologista Agró

L’Athlètic Massalfassar i el col·lectiu comarcal d’Acció Ecologista-Agró Horta Nord organitzaren una visita en bicicleta per la Ruta de l’Aigua de Puçol. La vintena de ciclistes que participaren en esta activitat, a més a més de gaudir d’una jornada de bicicleta i natura, descobriren els camins que recorre actualment l’aigua de l’antiga Marjal de Puçol.

En un matí fresquet on els guants eren ja necessaris, una vintena de socis de l’Athlètic Massalfassar i d’Acció Ecologista-Agró van pedalejar per la Ruta de l’Aigua de Puçol, que discorre per la partida dels Ullals d’aquest poble de la comarca de l’Horta Nord. L’activitat arrancà a les 9 hores al Centre Cívic de Massalfassar, on els socis de l’Athlètic iniciaren el seu camí cap a Puçol pel carril-bici de l’antiga Via Xurra. Després de pedalejar durant poc menys d’una hora al ritme dels xiquets i xiquetes del grup, els ciclistes de l’Athlètic Massalfassar aplegaren a Puçol, on es reuniren amb els membres d’AE-Agró.

El grup va estar custodiats per dos vehicles de Protecció Civil, que es van encarregar de la seguretat dels ciclistes durant tot l’itinerari, però especialment durant el trajecte que discorre pel transitat Camí La Mar de Puçol

Tots junts esmorzaren i a continuació encetaren el seu passeig per la Ruta de l’Aigua de Puçol. El grup va estar custodiats per dos vehicles de Protecció Civil, que es van encarregar de la seguretat dels ciclistes durant tot l’itinerari, però especialment durant el trajecte que discorre pel transitat Camí La Mar de Puçol. Superat este punt, un tant conflictiu per la presència de cotxes i de conductors poc respectuosos amb les bicicletes, el grup s’endinsà en la partida dels Ullals per a descobrir els secrets de la Ruta de l’Aigua de Puçol.

Els ciclistes pedalejaren tranquil·lament per este itinerari, que va ser dissenyat en 2007 per AE-Agró i que transita per l’horta i l’antiga marjal d’esta localitat. Pedalada a pedalada, grans i menuts van recórrer la Ruta de l’Aigua fins a la platja de Puçol i van conéixer millor el paisatge de l’horta d’este poble i van aprendre com funciona la xarxa de séquies que va permetre eixugar la marjal i transformar-la en els camps de conreus actuals.

La visita va comptar amb la presència experta de Miguel Crespo i Lucas Marín, els dos guies d’AE-Agró Horta Nord que van explicar tots els secrets de la Ruta de l’Aigua de Puçol als socis de l’Athlètic Massalfassar i d’AE-Agró. Després d’un bon dinar i un cafenet, els ciclistes de l’Athlètic tornaren a Massalfassar on posaren punt i final a una assolellada jornada de bicicleta en família i bona companyia per l’horta.

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ.

Informa: Miguel Crespo

fotos_noticia

036-cicloturismo-ruta-agua-5


19 Gener 2012
FaceBook  Twitter  

Altres