L'èxit aconseguit a Sagunt i Puçol permet crear llars verdes en 19 pobles de la Comunitat Valenciana

L'èxit aconseguit a Sagunt i Puçol permet crear llars verdes en 19 pobles de la Comunitat Valenciana

Entre novembre del 2010 i maig del 2011, una sèrie de famílies de Puçol i Sagunt van treballar en una experiència pilot destinada a reduir el consum d'aigua, llum i combustible en la llar. El balanç ha sigut tan positiu que este mes de novembre el projecte Llars Verdes s'amplia a altres 19 poblacions valencianes.

Van ser els tècnics del Centre d'Educació Ambiental de la Comunitat Valenciana (CEACV) els que van posar en marxa un projecte destinat a conscienciar els veïns sobre l'estalvi energètic en l'àmbit familiar. I van ser ells els primers voluntaris disposats impartir cursos per a explicar com es podia estalviar en cada casa.

Donada la ubicació del centre, a mitjan camí entre Sagunt i Puçol, no és estrany que foren estes poblacions les triades per a l'experiència pilot.

Durant huit mesos, estes famílies han realitzat xarrades, tallers i, sobretot, un control exhaustiu de les factures de l'aigua, la llum i el gas. Al final, tot això s'ha traduït en dades mesurables: 5 quilos menys de CO2 cada any.

Per si sols potser pareixeran pocs, però si sumem eixa experiència i eixe estalvi en tots els pobles valencians, la reducció de contaminació i la millora del nostre medi ambient seran realment importants”, assegura Salvador Àvila, el regidor de medi ambient de Puçol. “Este tipus de projectes és fonamental per a conscienciar els nostres veïns que tota aportació, per xicoteta que ens parega, és necessària per a cuidar el nostre castigat planeta”.

I el primer pas ja s'ha donat.

Durant el mes d'octubre es van reunir en el CEACV els alcaldes de les 19 poblacions valencianes que durant la segona quinzena de novembre comencen la primera fase de Llars Verdes.

Fins al 15 de novembre està obert el termini d'inscripció en l'Ajuntament de Puçol

Durant el mes d'octubre es van reunir en el CEACV els alcaldes de les 19 poblacions valencianes que durant la segona quinzena de novembre comencen la primera fase de Llars Verdes. Entre ells també es trobaven Alfredo Castelló i Merche Sanchis, alcaldes de Sagunt i Puçol, poblacions que no sols participaran una vegada més en la fase destinada a l'estalvi d'aigua, llum i combustible, sinó que les famílies que ja van realitzar l'experiència pilot continuaran sent pioneres de l'estalvi energètic.

Estes famílies que repetixen passaran a la segona fase de Llars Verdes, en la que es treballaran altres aspectes, com la jardineria ecològica, el consum responsable i la gestió de residus sòlids urbans”, explica l'alcaldessa Merche Sanchis. “D'alguna forma continuaran sent pioners i obriran nous camins amb l'ajuda dels tècnics del Centre d'Educació Ambiental, la qual cosa suposa una gran satisfacció per a Puçol, perquè estem ensenyant el camí a seguir a la resta de les poblacions de la Comunitat Valenciana”.

Un camí que va tindre el seu punt d'eixida dilluns passat, 24 d'octubre, quan la consellera Isabel Bonig va firmar el conveni de col·laboració amb Carlos Malo, director de la zona Llevant de Leroy Merlín, empresa encarregada de subministrar els kits d'estalvi i eficiència energètica a cada una de les famílies participants en el projecte Llars Verdes en els 19 pobles que enguany se sumen a l'estalvi familiar.

Este conveni exemplifica la nostra política mediambiental i, al mateix temps, és una mostra de la col·laboració que estem potenciant entre l'empresa privada i la pública”, va assegurar la consellera d'infraestructures, territori i medi ambient abans de fer l'entrega simbòlica d'un kit a cada un dels alcaldes presents. “A més, enguany l'experiència de Llars Verdes s'amplia també als residus sòlids, un dels grans problemes que tenim hui en dia en l'apartat mediambiental”.

Les noves llars verdes comencen el seu camí en la segona quinzena de novembre. Ja són 19 els pobles que prenen bona nota: estalviar en la llar és possible… i rendible, perquè ens permet abaixar la factura de la llum, l'aigua i la gasolina.

Si vols comprovar-lo, suma't a Llars Verdes. Fins al 15 de novembre està obert el termini d'inscripció en l'Ajuntament de Puçol. Apuntar-se és gratis i en poc de temps aconseguiràs dos èxits: estalviaràs diners i ajudaràs a conservar el nostre planeta més sa.

Informa: Sabín

fotos_noticia

727-alcaldes_participantes

 

13 Novembre 2011
FaceBook  Twitter  

Altres