Del pic Espadà al despoblat de Jinquer, els senderistes continuen descobrint l'altra Comunitat

Del pic Espadà al despoblat de Jinquer, els senderistes continuen descobrint l'altra Comunitat

Si vols conéixer la serra d'Espadà i descobrir el cromatisme que diferència este plec muntanyós de la resta de la Comunitat Valenciana, has de caminar per les seues ombries i les seues cimes solejades, entrant en els seus pobles tranquils i perdre't pels seus camins i sendes que vertebren esta serra.

De només 45 quilòmetres de longitud i 20 quilòmetres d'ample, compon una figura allargada que facilita la seua composició com a serra, donant recer en els seus valls a poblacions d'origen morisc, algunes d'elles d'inusual bellesa.

Després d'arribar la cima del pic Espadà, baixem fins al despoblat de Jinquer, un antic assentament morisc hui abandonat

El nostre punt d'eixida per a la ruta triada ho ubiquem a l'Alcúdia de Veo, en ple Parc Natural d'Espadà, la senda ens remunta al pic Espadà, pel seu vessant nord, descobrint-nos en cada llaçada paratges i ecosistemes de gran valor botànic, com les suredes, alguns centenaris que alimenten una producció econòmica com és el suro.

Després d'alguns repetjons exigents, la senda ens acosta al mateix cordal de la cima perquè en uns quinze minuts ens situem en el seu pic de 1.099 metres.

Després de la foto de rigor emprenem una contínua baixada fins al tossal de la Nevera, des d'on part nostre camí fins al despoblat de Jinquer, antic assentament morisc hui en dia abandonat a la seua sort.

Després d'un alleugeriment en el camí contemplant les restes del poblat, els nostres passos s'encaminen cap al punt d'eixida, la localitat de l'Alcúdia de Veo, tancant així el circule d'este agradable itinerari.

En la pròxima ruta, centrada en Penyacalva, ens traslladarem a la comarca de l'Alt Maestrat, en la província de Castelló, concretament en la localitat de Culla.

Informa: Paco Ramírez
Coordinador Grup de Senderisme Puçol

fotos_noticia

729-senderistas_en_jinquer-5


26 Octubre 2011
FaceBook  Twitter  

Altres