AE-Agró demana més polítiques de mobilitat sostenible amb un Flash Mob pel clima

AE-Agró demana més polítiques de mobilitat sostenible amb un Flash Mob pel clima

Amb motiu de la cimera sobre canvi climàtic de l'ONU a Cancún, Acció Ecologista-Agró organitzà un Flash Mob o "multitud instantània" a València. Amb esta divertida activitat, els ecologistes van demanar més polítiques de mobilitat sostenible al govern valencià, per reduir així les emissions de CO2 al nostre territori.

A les 12 hores del dissabte 20 de novembre, més de 50 activistes i simpatitzants d'AE-Agró es reunien a la Plaça de la Verge de la ciutat de València, tots ells vestits amb curioses peces de roba roja, com barrets de mexicà o de Santa Claus. Els components de la festiva "multitud instantània" ecologista es van confondre entre la gent del carrer i a la senyal d'un timbal van escenificar una divertida situació amb el missatge STOP CO2. Un grup format per set activistes, que portaven cadascuna de les set lletres que componen aquest eslògan, quan van escoltar el tambor es van col·locar al seu costat, escrivint amb els seus cossos la consigna STOP CO2.

Mentres tant, la resta de participants al Flash Mob pel Clima d'AE-Agró es van asseure a la plaça i van mostrar cartells amb el mateix lema. Després d'uns minuts, i davant dels bocabadats vianants que abarrotaven la plaça, els ecologistes es van alçar i posicionar darrere dels set companys que portaven les lletres gegants. En eixe moment es va pronunciar un breu discurs en defensa del clima del planeta i en contra de l'escalfament global de la Terra.

El manifest pel clima d'AE-Agró exigeix al govern valencià que reduïsca al nostre territori les emissions de CO2, el principal motor de l'escalfament global de la Terra. L'administració autonòmica pot aplicar tot un seguit de polítiques per minimitzar considerablement la petjada ecològica dels valencians. Per exemple, potenciar la bicicleta i del transport públic, substituint l'ús abusiu del cotxe i reduint així la contaminació en els nostres desplaçaments.

A més, el govern valencià pot impulsar el transport de mercaderies per ferrocarril, amb la qual cosa també es minimitzaria el trànsit de vehicles i l'emissió de CO2. I com no, el Consell pot i ha de lluitar per un ferrocarril de rodalia que permeta a tots els valencians desplaçar-se sense necessitat d'agafar el cotxe. Este tren, el que utilitzem diàriament els ciutadans, és molt més important per combatre el canvi climàtic que l'elitista AVE, un ferrocarril que a més a més és molt poc respectuós amb el medi ambient.

Totes estes mesures, que ens permetrien deixar d'emetre tones i tones de CO2 a l'atmosfera, són 100% viables i es poden aplicar perfectament en una legislatura. Tanmateix el temps s'esgota. Per això, conjuntament amb el Flash Mob, AE-Agró ha posat en marxa una ciberacció (http://actuable.es/peticiones/pide-al-gobierno-valenciano-ayude-reducir-emisiones) per demandar al Consell que potencie la mobilitat sostenible i reduïsca al nostre territori l'emissió de CO2 a l'atmosfera. Ens urgix un transport net i eficient i ens urgix ja!

Després de representar el festiu Flash Mob pel Clima a la Plaça de la Verge, els activistes i simpatitzants d'AE-Agró es van dispersar i van continuar el seu recorregut, repetint la "multitud instantània" als punts més emblemàtics i transitats del centre de València: la Plaça de la Reina, la de l'Ajuntament, els carrers de Don Juan de Austria, de Colón, de Xàtiva i finalment a l'Estació del Nord, on va acabar esta acció participativa i festiva en defensa del clima. Una divertida activitat amb la qual AE-Agró inicia la seua campanya local per fer front al canvi climàtic global, amb motiu de la cimera de l'ONU a Cancún.

Com explica Lucas Marín, portaveu del col·lectiu d'AE-Agró a Puçol, "potser que no estiguem físicament a la cimera de Cancún, però volem aportar el nostre granet d'arena en esta lluita global contra el canvi climàtic. Per això, a més a més del Flash Mob i de la ciberacció, hem participat ja a la taula redona Què ens juguem a Cancún? i estem preparant una grossa per al dia 3 a València. Eixe dia centenars de ciclistes es manifestaran a la ciutat en una divertida bicifestació, convocada per València en Bici-AE Agró i Acció pel Clima amb motiu de la Massa Crítica de desembre. Ens anem amb bicicleta a Cancún!".

Una vegada més, AE-Agró aplica la màxima ecologista de "pensar globalment i actuar localment" per fer front al canvi climàtic, un greu problema mediambiental que pot canviar la vida tal i com la coneguem al nostre planeta. Per això cal actuar ja. Un bon principi seria que la Generalitat Valenciana apostarà veritablement per la mobilitat sostenible i poder reduir així les emissions de CO2, l'autèntic motor del canvi climàtic.

Així que no ho dubtes i participa a les activitats programades amb motiu de la cimera de l'ONU a Cancún. Entre tots, altre món i altre clima és possible.

Informa: Miguel Crespo 

Flash mob pel clima

27 Novembre 2010
FaceBook  Twitter  

Altres