Concurs de fotografia mediambiental: un recorregut per l'entorn natural de Puçol

08 Juliol 2020

Amb el suport del Club Trotafons i Acció Ecologista-AGRÓ, l'Ajuntament ha organitzat un certamen de fotografia mediambiental per a conscienciar sobre la conservació de l'entorn natural de Puçol i crear un fons documental local. Per a això, 30 fotografies seleccionades s'exposaran a la Sala Blava, nou espai d'interpretació i conscienciació mediambiental situat a la platja de Puçol.

Llegeix més...

Retrobament i comiat: Els alumnes de jardineria obtenen el seu diploma després de mesos treballant en casa

25 Juny 2020

Com cada any, els alumnes del curs de jardineria organitzat per Benestar Social han celebrat la fi de curs l'última setmana de juny amb un lliurament de diplomes acompanyada d'un picotege en el Mas de Mur. I malgrat les restriccions i novetats a les quals han hagut d'adaptar-se des del mes de març, el programa ha complit les seues expectatives: facilitar als joves la seua inserció en el mercat laboral i obrir-los les portes a continuar els seus estudis.

Llegeix més...

Oberts i desinfectats els 25 parcs infantils de Puçol

18 Juny 2020

L'arribada de la fase 3 a la Comunitat Valenciana ha permés reobrir els parcs infantils, tancats des de la declaració de l'estat d'alarma el 14 de març. Tota una alegria per als xiquets! Però no sense abans realitzar una labor de desinfecció a càrrec de la Brigada d'Obres i Serveis, que preveu deixar llestos els 25 parcs de Puçol i la platja durant el matí del 18 de juny.

Llegeix més...

«Trau a passejar la teua educació», l'última campanya a favor d'un poble lliure de caca

08 Maig 2020

Amb l'objectiu de mantindre els carrers nets, l'Ajuntament ha llançat diverses campanyes dirigides als amos dels gossos per a conscienciar sobre la importància de netejar les seues restes, incloent el repartiment d'ampolletes de plàstic i l'última: Trau a passejar la teua educació. Estes iniciatives apel·len a la responsabilitat ciutadana, però... Què ocorre quan brilla per la seua absència? Per a estos casos, existeix una ordenança municipal que contempla sancions de fins a 600 euros.

Llegeix més...

Enquesta sobre el Pla d'Acció per al Clima i l'Energia Sostenible a Puçol

14 abril 2020

El 30 de març de 2016, l'Ajuntament de Puçol va signar l'actual Pacte dels Alcaldes per al Clima i l'Energia —conegut com a Pacte de les Alcaldies a la província de València—, assumint en el ple tots els compromisos associats al pacte per a reduir les emissions contaminants i millorar l'eficiència energètica, entre altres objectius. Continuant amb el pla, en estos moments s'està realitzant una enquesta de participació ciutadana: si vols participar, fes clic ací.

Llegeix més...

Puçol reprén la campanya «Ja n'hi ha prou de malea!» per a cuidar l'entorn i els cultius locals

12 Març 2020

La falta de neteja en els camps abandonats suposa un risc per a l'entorn natural de Puçol i els cultius locals. Amb l'objectiu de reduir el perill d'expansió del foc en cas d'incendi, com el que va viure la Marjal dels Moros dimecres passat 4 de març, des de l'Ajuntament es reprén el missatge llançat l'any passat sota la campanya ‘Ja n'hi ha prou de malea!’, que anima als veïns a mantindre els camps nets.

Llegeix més...

«Astronomia per a tots» acosta les curiositats del cosmos a la Costera

12 Març 2020

Continuant amb el programa d'activitats Hivern Verd a La Costera que organitza Acció Ecologista-Agró, el dissabte 7 de març es van reunir més de 70 persones en este enclavament natural per a observar el firmament i atendre les explicacions de l'astrònom local Amadeo Aznar. Una jornada enfocada a la conservació del medi ambient, no sols en el planeta Terra, sinó també en l'entorn natural que l'envolta: l'espai exterior.

Llegeix més...

Els arbres talats per seguretat se substituiran per vegetació més adequada

05 Març 2020

Arran dels treballs de poda general, que es realitzen des del mes de febrer en diferents zones arbrades de Puçol, els treballadors de la Brigada Municipal han advertit el mal estat de gran part de la flora local. Amb l'objectiu de revertir la situació i garantir la seguretat ciutadana, s'ha pres la decisió de retirar els arbres i tanques en pitjor estat per a substituir-los, al més prompte possible, per vegetació nova i més adequada a cada zona.

Llegeix més...

Ruta teatralitzada a La Costera: Saps com fer un aeroport d’abelles?

20 Febrer 2020

Amb motiu de la campanya Hivern Verd a La Costera de Puçol, el col·lectiu comarcal d’Acció Ecologista-Agró Horta Nord et convida a participar en la ruta teatralitzada Saps com fer un aeroport d’abelles? de Calderona Viva. Esta cita, que compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Puçol, serà el pròxim dissabte, 22 de febrer.

Llegeix més...

Nous punts per a recollir l'ampolleta per a mascotes

18 Febrer 2020

Per a donar continuïtat a la campanya «Puçol és la teua casa», que pretenia conscienciar de la importància de mantindre la localitat neta, l'Ajuntament ha pres la iniciativa d'oferir de manera gratuïta xicotetes botelles de plàstic perquè els veïns puguen netejar les restes d’orina després de passejar a la seua mascota. Les primeres es van repartir en la benedicció d'animals de Sant Antoni, i encara es poden aconseguir.

Llegeix més...

Ampolleta per a mascotes, per un poble més net

10 Febrer 2020

Aprofitant la tradicional desfilada i benedicció d'animals per la festivitat de Sant Antoni, el diumenge que 16 de febrer es repartirà a Puçol una ampolleta de plàstic als veïns que acudisquen a l'esdeveniment amb el seu gos. L'objectiu? Oferir una solució fàcil per a diluir el pipí de les mascotes i aconseguir, entre tots, un poble més net.

Llegeix més...

Protecció Civil i veïns de Puçol, units contra el temporal

27 Gener 2020

Els dies 20 i 21 de gener, un fort temporal assotava tota la costa mediterrània amb pluges, inundacions i fortes ratxes de vent. La gran sorpresa va arribar la vesprada del dimecres, quan semblava haver arribat la calma: a partir de les 17 hores va començar un fort diluvi que va registrar més de 10 litres d'aigua per metre quadrat en tan sols 10 minuts. I ho va fer acompanyat d'una intensa pedregada que va tenyir de blanc moltes dels carrers de Puçol, i de quilos  de fem a la platja que alguns voluntaris van netejar el diumenge 26 de gener.

Llegeix més...

Altres