Puçol competirà este estiu per aconseguir la Bandera Verda de Ecovidrio

22 Juliol 2021

Banderes Verdes premia l'esforç de l'hostaleria local i al propi consistori pel seu compromís amb el reciclatge d'envasos de vidre i la lluita contra el canvi climàtic. Un total de 15 restaurants, bars i quiosquets de la localitat s'han sumat ja a esta iniciativa en col·laboració amb l'Ajuntament de Puçol i Ecovidrio. A més se sortejaran 2 miniglús domèstics per a reciclatge de vidre entre els participants que donen “M'agrada” en les publicacions de les xarxes socials d’És Puçol.

Llegeix més...

A Puçol, canvia la teua factura de l'aigua per a no gastar paper i tira una mà a Creu Roja

29 abril 2021

El dijous 29 d'abril, Creu Roja, Aigües de València i l'Ajuntament de Puçol han signat un conveni de col·laboració per a animar als veïns al fet que substituïsquen la factura en paper de l'aigua per una electrònica. Un canvi que costa uns minuts i ens permet ajudar a cuidar el planeta i als més vulnerables, perquè els veïns generem un euro per a Creu Roja per cada factura en paper eliminada.

Llegeix més...

Un passeig cap a la mar entre xicotetes illes de flora mediterrània

27 abril 2021

La vereda Mangraners canvia d'aspecte. Després d'haver retirat a l'hivern part de la tanca que separa la via de ciclovianants de l'horta, en la segona quinzena d'abril la Brigada Municipal està creant illetes d'arbustos, flors i plantes. El resultat serà un passeig més atractiu, amb varietat de plantes pròpies del Mediterrani. Al projecte contribuïxen dos alumnes del Programa de Jardineria, que realitzen les pràctiques amb la brigada.

Llegeix més...

La temporada de poda de la brigada municipal: un treball d'altura

25 Març 2021

Més de 800 palmeres hi ha en les zones públiques de Puçol. Dins de la campanya anual de poda, elles s'emporten la palma, encara que la brigada municipal també s'ocupa de la resta d'arbres en passejos, jardins, rotondes, la vereda Mangraners i les zones verdes. Tot això englobat en un pla bianual per a atendre les diferents zones del terme municipal, amb especial atenció a la platja cada estiu.

Llegeix més...

A partir del 4 de març, l'ecoparc de Puçol reobri amb instal·lacions millorades

02 Març 2021

L'Entitat Metropolitana per al Tractament de Residus (EMTRE) ha iniciat un programa de millora dels ecoparcs fixos per a adequar a la normativa actual les casetes de recepció i emmagatzematge de residus perillosos i residus d'aparells elèctrics i electrònics (RAAE). Les actuacions en els diferents ecoparcs valencians han començat pel de Puçol, que obri de nou les seues portes el dijous 4 de març.

Llegeix més...

Acomiadem el 2020 amb una plantació en el Paratge Natural Municipal La Costera

11 Gener 2021

El dissabte 26 de desembre el col·lectiu comarcal d’Acció Ecologista-Agró Horta Nord va encetar la campanya de reforestacions 2020-2021 al Paratge Natural Municipal de La Costera. Concretament, amb una plantació en petit comité organitzada amb la col·laboració de l’Ajuntament de Puçol. Esta cita va reunir a una dotzena de voluntaris, que van plantar arbocers (Arbutus unedo), bolquerets (Crataegus monogyna), carrasques (Quercus ilex), garroferes (Ceratonia siliqua) i ginestons valencians (Osyris lanceolata) en esta muntanyeta de la Serra Calderona, custodiada des de 2011 per AE-Agró.

Llegeix més...

La Costera de Puçol, una «fàbrica» de totestius, primaveres i capellanets amb 15 caixes niu ocupades

20 Novembre 2020

Esta tardor, el col·lectiu comarcal d’Acció Ecologista-Agró Horta Nord ha convocat amb La Granja de Bitxos tres voluntariats a La Costera, paratge natural municipal que custodiem amb la col·laboració de l’Ajuntament de Puçol. L’objectiu d’estos tres voluntariats era revisar les 30 caixes niu per a ocells insectívors que tenim instal·lades en esta muntanyeta de la Serra Calderona. En total, enguany, els totestius (Parus major), els primaveres (Periparus ater) i els capellanets (Lophophanes cristatus) han ocupat 15 caixes, on han fet el seu niu i on s’han «produït» aproximadament un centenar de pollets.

Llegeix més...

Tardor de natura, platja i marjal a Puçol: Impulsem un turisme respectuós amb el medi ambient

10 Novembre 2020

El passat diumenge, 8 de novembre, finalitzava la quarta edició de la campanya Tardor a la platja de Puçol amb una visita guiada a la Marjal dels Moros. Amb motiu d’esta campanya, impulsada per Acció Ecologista-Agró i l’Ajuntament de Puçol, s’han programat cinc visites: tres a la marjal i dos a la platja de Puçol, una per a descobrir la seua fauna i flora marina i una altra per a conèixer la restauració dunar realitzada per AE-Agró en este racó del nostre litoral. Més de 130 persones han participat en estes cinc activitats organitzades amb el suport del Patronat Provincial de Turisme de la Diputació de València.

Llegeix més...

Et convidem a descobrir la Marjal dels Moros i la platja de Puçol amb cinc visites guiades

28 Setembre 2020

Una tardor més, Acció Ecologista-Agró i l’Ajuntament de Puçol et convidem a descobrir els valors naturals de la Marjal dels Moros i els de la platja de la localitat. Concretament amb cinc visites guiades gratuïtes, tres a la marjal i dos a la platja, organitzades amb el suport del Patronat Provincial de Turisme de la Diputació de València. Les visites seran els diumenges 4, 18 i 25 d’octubre i l’1 i el 8 de novembre. Enguany, pel coronavirus, els grups seran reduïts i les places limitades. Per a inscriure’t, envia un correu a Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. .

Llegeix més...

Acció Ecologista-Agró: una simbiosi entre Puçol i els seus espais naturals

18 Agost 2020

Situat entre mar i muntanya, Puçol és testimoni de diferents enclavaments naturals que envolten la població, en silenci, però replets de vida. La Costera, la platja, l'horta, la Marjal dels Moros… Per a cuidar-los i aproximar els seus encants als veïns, l'associació Acció Ecologista-Agró exerceix una labor contínua i exhaustiva. L'objectiu? Mantindre una simbiosi entre Puçol i les joies naturals que ho envolten.

Llegeix més...

Nou tractaments contra la plaga de mosquits en el nucli urbà i la platja

17 Agost 2020

La incidència de mosquits és un problema molest que s'intensifica durant l'estiu. Especialment, en les zones pròximes a espais humits, com la Marjal dels Moros, séquies, jardins… Per a combatre les plagues, l'Ajuntament ha procedit a la fumigació d'estes zones en el nucli urbà de Puçol i la platja. Fins ara s'han realitzat nou tractaments, i encara estan previstos onze més per a agost i setembre.

Llegeix més...

Altres