On s'han de depositar les màscares i guants utilitzats?

07 Agost 2020

El vidre en el verd, els envasos de plàstic en el groc, el paper i cartó en el blau... Però, en quin contenidor s'han de rebutjar les màscares, guants i altres elements de protecció? Este tipus de residus han d'anar al contenidor orgànic o a la paperera. I si pot ser, dins d'una bossa ben tancada.

Llegeix més...

Tala d'arbres per a rehabilitar el carrer de les Rotgeres

06 Agost 2020

Les arrels dels arbres plantats al carrer de les Rotgeres, després del camp de futbol José Claramunt, han crescut durant els últims anys fins al punt d'alçar les llambordes de la vorera i provocar danys en la calçada. Per a rehabilitar esta zona de pas, l'Ajuntament ha procedit a la tala dels arbres, a més de retirar la vorera i reparar l'asfalt. Mentrestant, s'està estudiant quin tipus de vegetació és més adequada per a plantar en la zona.

Llegeix més...

Una exposició fotogràfica et porta als espais naturals de Puçol des de la Sala Blava

06 Agost 2020

Inaugurada el 7 de juliol, la Sala Blava ja ha acollit una exposició de peces arqueològiques mil·lenàries, una jornada d'observació astronòmica… I, des del 5 d'agost, recull una exposició de fotografia mediambiental local. En total, 30 imatges seleccionades en el concurs Foto Natura Puçol 2020 que el públic pot contemplar i, fins i tot, votar la seua favorita fins al 30 d'agost.

Llegeix més...

Estàs utilitzant adequadament el contenidor verd?

03 Agost 2020

La conscienciació mediambiental ha crescut entre els últims anys i, amb ella, ha millorat l'ús correcte dels contenidors. No obstant això, encara es cometen errors molt comuns a l'hora de depositar els residus que, de manera conscient i inconscient, desbaraten el servei de recollida i reciclatge. Saps com utilitzar el contenidor verd?

Llegeix més...

Estàs utilitzant correctament el contenidor blau?

31 Juliol 2020

El contenidor blau serveix per a depositar les deixalles de paper i cartó. No obstant això, és molt habitual trobar en ells un altre tipus de residus, com briks, paper d'alumini, bolquers... Això, entre altres males pràctiques que perjudiquen el servei de recollida i el reciclatge, desbaratant l'esforç de tots.

Llegeix més...

Estàs utilitzant correctament el contenidor groc?

29 Juliol 2020

El contenidor groc porta prop de dues dècades entre nosaltres, però encara existeixen molts dubtes sobre el tipus de residu que es pot depositar en ell. Alguns errors són molt comuns… Males pràctiques que, de manera conscient o inconscient, perjudiquen el servei de recollida, desbaraten el reciclatge i, en definitiva, tiren per la borda l'esforç de tots.

Llegeix més...

Nova campanya sobre la gestió de residus: entre tots, un poble més net

22 Juliol 2020

L'incompliment de les normes del servei de recollida d'estris i el mal ús dels contenidors de residus urbans és molt comú i constitueix importants problemes per al municipi. Especialment, quan es tracta de residus perillosos. Estes pràctiques són sancionables, però quan no s'identifica a l'infractor, suposen un elevat cost econòmic per a l'Ajuntament que, al final, repercuteix sobre tots els veïns.

Llegeix més...

De Puçol al cel: Tornen les jornades mediambientals i astronòmiques en la Costera

10 Juliol 2020

Un any més, el col·lectiu comarcal Acció Ecologista-AGRÓ organitza les Nits de natura a la Costanera, que ja són tota una tradició a Puçol durant els mesos d'estiu. Xarrades, rutes teatralitzades, observació astronòmica... Són moltes les activitats que, amb el suport de l'Ajuntament, intenten aproximar la naturalesa als veïns. Tant la que habita en la Costera, com la que ens mira des de l'espai. Per a tota la família!

Llegeix més...

Inaugurada la Sala Blava: un espai on rendir culte al medi ambient i la cultura local

09 Juliol 2020

El dimarts 7 de juliol es va inaugurar la Sala Blava, un nou espai d'interpretació mediambiental situat en les instal·lacions de l'Espai Voramar. Encara que la seua comesa principal és rendir culte a les joies naturals i a l'entorn de Puçol, també deixa espai per a la cultura i el patrimoni local. Per exemple, amb l'exposició de peces arqueològiques mil·lenàries que ja es pot visitar en l'horari del centre.

Llegeix més...

Concurs de fotografia mediambiental: un recorregut per l'entorn natural de Puçol

08 Juliol 2020

Amb el suport del Club Trotafons i Acció Ecologista-AGRÓ, l'Ajuntament ha organitzat un certamen de fotografia mediambiental per a conscienciar sobre la conservació de l'entorn natural de Puçol i crear un fons documental local. Per a això, 30 fotografies seleccionades s'exposaran a la Sala Blava, nou espai d'interpretació i conscienciació mediambiental situat a la platja de Puçol.

Llegeix més...

Retrobament i comiat: Els alumnes de jardineria obtenen el seu diploma després de mesos treballant en casa

25 Juny 2020

Com cada any, els alumnes del curs de jardineria organitzat per Benestar Social han celebrat la fi de curs l'última setmana de juny amb un lliurament de diplomes acompanyada d'un picotege en el Mas de Mur. I malgrat les restriccions i novetats a les quals han hagut d'adaptar-se des del mes de març, el programa ha complit les seues expectatives: facilitar als joves la seua inserció en el mercat laboral i obrir-los les portes a continuar els seus estudis.

Llegeix més...

Altres