Vine a descobrir la Marjal dels Moros i la platja de Puçol esta tardor amb cinc visites guiades gratuïtes

29 Octubre 2021

Una tardor més, Acció Ecologista-Agró i l’Ajuntament de Puçol et convidem a descobrir els valors naturals de la Marjal dels Moros i els de la platja d’esta localitat de L’Horta Nord. Concretament amb cinc visites guiades gratuïtes, tres a la marjal i dos a la platja. Les visites seran els diumenges 7, 14, 21 i 28 de novembre i l’última el diumenge 12 de desembre. Enguany, de nou, els grups seran reduïts i les places limitades pel coronavirus. Si vols participar en alguna d’estes visites, programades d’11.00 a 13.00 hores, completa el formulari d’inscripció de l’activitat a la qual vols vindre. Afanya’t i apunta’t ja!

Llegeix més...

A l'agost se sortegen els 2 miniglús domèstics de reciclatge de vidre de la campanya Banderes Verdes d’Ecovidrio

30 Juliol 2021

Més de 400 persones han donat “M'agrada” en les publicacions de les xarxes socials d’És Puçol: Instagram i Facebook, a més de la notícia publicada en la web municipal. El número va en augment per a entrar en el concurs dels 2 miniglús de reciclatge de vidre que se sortejaran el mes d'agost, així que encara estàs a temps de donar “like” en qualsevol de les nostres publicacions.

Llegeix més...

Deixa't sorprendre per l'exposició de Fotonatura 2021

26 Juliol 2021

Per segon any consecutiu, les millors obres presentades en el Concurs de fotografia Foto Natura s'exposen a la Sala Blava de la Platja de Puçol. L'objectiu és potenciar els valors paisatgístics i turístics de la població, al mateix temps que s'aposta per la conscienciació entorn de la conservació del nostre entorn natural.

Llegeix més...

Puçol competirà este estiu per aconseguir la Bandera Verda de Ecovidrio

22 Juliol 2021

Banderes Verdes premia l'esforç de l'hostaleria local i al propi consistori pel seu compromís amb el reciclatge d'envasos de vidre i la lluita contra el canvi climàtic. Un total de 15 restaurants, bars i quiosquets de la localitat s'han sumat ja a esta iniciativa en col·laboració amb l'Ajuntament de Puçol i Ecovidrio. A més se sortejaran 2 miniglús domèstics per a reciclatge de vidre entre els participants que donen “M'agrada” en les publicacions de les xarxes socials d’És Puçol.

Llegeix més...

A Puçol, canvia la teua factura de l'aigua per a no gastar paper i tira una mà a Creu Roja

29 abril 2021

El dijous 29 d'abril, Creu Roja, Aigües de València i l'Ajuntament de Puçol han signat un conveni de col·laboració per a animar als veïns al fet que substituïsquen la factura en paper de l'aigua per una electrònica. Un canvi que costa uns minuts i ens permet ajudar a cuidar el planeta i als més vulnerables, perquè els veïns generem un euro per a Creu Roja per cada factura en paper eliminada.

Llegeix més...

Un passeig cap a la mar entre xicotetes illes de flora mediterrània

27 abril 2021

La vereda Mangraners canvia d'aspecte. Després d'haver retirat a l'hivern part de la tanca que separa la via de ciclovianants de l'horta, en la segona quinzena d'abril la Brigada Municipal està creant illetes d'arbustos, flors i plantes. El resultat serà un passeig més atractiu, amb varietat de plantes pròpies del Mediterrani. Al projecte contribuïxen dos alumnes del Programa de Jardineria, que realitzen les pràctiques amb la brigada.

Llegeix més...

La temporada de poda de la brigada municipal: un treball d'altura

25 Març 2021

Més de 800 palmeres hi ha en les zones públiques de Puçol. Dins de la campanya anual de poda, elles s'emporten la palma, encara que la brigada municipal també s'ocupa de la resta d'arbres en passejos, jardins, rotondes, la vereda Mangraners i les zones verdes. Tot això englobat en un pla bianual per a atendre les diferents zones del terme municipal, amb especial atenció a la platja cada estiu.

Llegeix més...

A partir del 4 de març, l'ecoparc de Puçol reobri amb instal·lacions millorades

02 Març 2021

L'Entitat Metropolitana per al Tractament de Residus (EMTRE) ha iniciat un programa de millora dels ecoparcs fixos per a adequar a la normativa actual les casetes de recepció i emmagatzematge de residus perillosos i residus d'aparells elèctrics i electrònics (RAAE). Les actuacions en els diferents ecoparcs valencians han començat pel de Puçol, que obri de nou les seues portes el dijous 4 de març.

Llegeix més...

Acomiadem el 2020 amb una plantació en el Paratge Natural Municipal La Costera

11 Gener 2021

El dissabte 26 de desembre el col·lectiu comarcal d’Acció Ecologista-Agró Horta Nord va encetar la campanya de reforestacions 2020-2021 al Paratge Natural Municipal de La Costera. Concretament, amb una plantació en petit comité organitzada amb la col·laboració de l’Ajuntament de Puçol. Esta cita va reunir a una dotzena de voluntaris, que van plantar arbocers (Arbutus unedo), bolquerets (Crataegus monogyna), carrasques (Quercus ilex), garroferes (Ceratonia siliqua) i ginestons valencians (Osyris lanceolata) en esta muntanyeta de la Serra Calderona, custodiada des de 2011 per AE-Agró.

Llegeix més...

La Costera de Puçol, una «fàbrica» de totestius, primaveres i capellanets amb 15 caixes niu ocupades

20 Novembre 2020

Esta tardor, el col·lectiu comarcal d’Acció Ecologista-Agró Horta Nord ha convocat amb La Granja de Bitxos tres voluntariats a La Costera, paratge natural municipal que custodiem amb la col·laboració de l’Ajuntament de Puçol. L’objectiu d’estos tres voluntariats era revisar les 30 caixes niu per a ocells insectívors que tenim instal·lades en esta muntanyeta de la Serra Calderona. En total, enguany, els totestius (Parus major), els primaveres (Periparus ater) i els capellanets (Lophophanes cristatus) han ocupat 15 caixes, on han fet el seu niu i on s’han «produït» aproximadament un centenar de pollets.

Llegeix més...

Altres