Més de 450 alumnes ja han gaudit del festival de curts XS Puçol… abans de la inauguració!

22 Octubre 2021

Els dies 20 i 21, dins de l'horari de classe, quatre centres educatius de primària i dos de secundària han portat a l'alumnat a l'Espai Jove per a gaudir de sessions especials de curtmetratges ajustats a la seua edat, que han sigut presentats per animadores —en el cas de primària— i han finalitzat amb debats amb participació dels assistents —en secundària—. Tot això com a avantsala educativa al 10è Festival de Curtmetratges XS Puçol, que s'inaugura el divendres 22 a les 19 hores.

A més de difondre el món del curtmetratge entre els veïns de Puçol, un dels objectius del festival XS Puçol és acostar al públic més jove al Cinema, així, amb majúscules. La possibilitat de veure, en companyia dels seus professors, uns títols triats específicament per a la seua edat i, al costat de la projecció, realitzar activitats lúdiques i formatives és una de les activitats que completen el festival des de la seua creació fa deu anys.

Alumnes de 3r i 4t de primària dels col·legis Bisbe Hervàs, Luis Vives, Jaume I i Virgen al Pie de la Cruz han gaudit de la projecció de tres curts durant els matins del dimecres i dijous: Nacer, Piccolino Goodnight SPA.

Com a novetat, les projeccions anaven precedides d'una activitat d'animació a càrrec de Raquel i Amparo, i d'una votació per a les millors amb un sistema molt particular i que en res s'assembla als habituals jurats dels certàmens. Tot amb l'objectiu de fer-los reflexionar, però també de gaudir de l'experiència d'anar plegats al cinema i submergir-se en la màgia de la sala fosca.

Per part seua, alumnes de 2n de batxillerat i 1r d'administratiu de l'Institut d'Educació Secundària i el centre concertat Virgen al Pie de la Cruz han degustat dos curts molt diferents, Loop i Parresia, seguits de sengles tertúlies entre un moderador i l'alumnat present a l'Espai Jove.

«Cal sembrar l'interès pel cinema en pantalla gran, per compartir amb altres espectadors un espectacle. I el lloc ideal per a fer-lo és el col·legi, en companyia dels seus professors, una idea que hem promocionat des del principi i que cada any compta amb més centres educatius participants: els 450 alumnes que han acudit a estes sessions a l'Espai Jove són una demostració que este tipus de projeccions són imprescindibles», explica José Luis Gómez, coordinador del festival.

La programació oficial comença el divendres 22, a les 19 hores, amb la projecció d'un vídeo en el qual es recullen declaracions de multitud de persones que han passat en estos deu anys pel festival XS Puçol: directors, intèrprets, crítics de cinema, jurats, organitzadors…

I continua amb les quatre sessions oficials de curts a concurs: el divendres a les 20.15 hores, i el dissabte a les 18.00, a les 19.15 i a les 20.30 hores, sempre amb quatre o cinc curtmetratges la duració total dels quals s'acosta als 60 minuts.

Per a finalitzar, el diumenge, a les 18 hores, la gala final amb la projecció dels curts express, el lliurament de premis en les tres seccions (nacional, autonòmica i express), la projecció dels guanyadors i una tertúlia del públic amb els representants d'eixos títols premiats.

Este cap de setmana, el curt fa gran a Puçol.

Informa i fotos: Sabín | Cartell: Sento Pascual 

fotos face351-sesiones-escolares-3

La 10a edició del festival de curtmetratges XS Puçol inclou un vídeo homenatge i deu curts expres

21 Octubre 2021

El festival XS Puçol complix deu anys i el celebra amb una edició especial que inclou un vídeo d'homenatge amb presència de nombrosos professionals del món del cinema que han participat en el certamen. A més, augmenta les projeccions per a col·legis i instituts en horari escolar, manté la selecció entorn de 20 curts per a les sessions oficials i, en esta edició, 18 grups s'han inscrit per a la secció de curts expres, que ha comptat amb Berlanga com a protagonista inesperat.

Llegeix més...

Després de l'èxit de «Pacient Zero», el dissabte 12, nou desafiament per als joves: «Fortnite»

07 Juny 2021

Encara que les activitats presencials per a joves arribaran a l'Espai Jove al setembre (amb oci i formació per a diferents edats), a la fi de maig XTU va oferir la seua primera proposta telemàtica gratuïta, la Scape Room virtual Pacient Zero. L'èxit de la proposta ha propiciat dos nous desafiaments per als joves de Puçol: primer, s'amplia l'escape room durant tot el mes de juny; i segon, el dia 12 hi haurà un torneig de Fortnite . Gratis, per descomptat.

Llegeix més...

Tres joves artistes ampliaran este estiu el Museu a l'Aire Lliure de Puçol

19 Maig 2021

Ángel Caballero, Michelangelo Falla i Pau Ruiz Tamarit són els guanyadors del 10è concurs de grafiti, organitzat per l'Ajuntament de Puçol en col·laboració amb Iberdrola. L'objectiu del certamen és promocionar l'obra de joves creadors de murals, els dissenys dels quals servixen per a decorar els centres de transformació de la població, formant un Museu a l'Aire Lliure que es pot visitar gratis en qualsevol època de l'any.

Llegeix més...

Espai Jove: Oci, diversió i formació per a joves a partir de maig

27 abril 2021

XTU reprèn les seues activitats a partir de maig amb tres projectes: primer, tallers de programació i de robòtica, disseny de videojocs i intel·ligència computacional; segon, activitats gratuïtes d'oci els divendres a la vesprada; i, finalment, formació a través de cursos oficials, en este cas de monitor d'activitats de temps lliure. Totes a l'Espai Jove i amb inscripció a través de la web de Joventut: www.xtupuçol.es.

Llegeix més...

Un protagonista inesperat per a la nova Fira de l'Estudiant: Minecraft

09 Febrer 2021

La Fira de l'Estudiant, que orienta cada any el futur dels alumnes d'ESO i cicles formatius de Puçol, este mes canvia de format: sense estands, sense repartiment de fullets i sense visita conjunta a l'Espai Jove, però tot això ha sigut substituït per tallers a les aules i un mes per a gaudir Minecraft d'una forma diferent, un joc amb totes les eixides educatives i laborals en un entorn virtual.

Llegeix més...

«Apuesto mi vida», un taller para prevenir la adicción a los juegos «online»

27 Novembre 2020

Desde hace 20 años, la Diputación de Valencia y el Ayuntamiento de Puçol colaboran en el programa de prevención de adicciones dirigido a los adolescentes de la población. En las primeras ediciones se centró en la prevención de drogodependencias, pero este mes de noviembre se está realizando una amplia campaña en el instituto, el colegio Virgen al Pie de la Cruz y el curso de Formación Profesional Básica de Jardinería, dirigida a la adicción a las nuevas tecnologías y los juegos de azar online.

Llegeix més...

T'agradaria conéixer i practicar la llengua de signes?

02 Novembre 2020

XTU Puçol continua la seua labor formativa entre els joves amb el taller d'introducció a la llengua de signes, que s'impartix a l'Espai Jove durant novembre i desembre. Per 30 euros, una oportunitat de per a ampliar el teu currículum amb una proposta amb gran demanda en l'actualitat. Si estàs interessat, la inscripció es realitza través de la seu electrònica, del 4 a l'11 de novembre, i recorda: places limitades.

Llegeix més...

Programació completa del 9è festival de curtmetratges XS Puçol

20 Octubre 2020

Del 17 al 25 d'octubre, XS Puçol arriba a la seua novena edició amb tres blocs d'activitats: el 17 i 18, certamen de curts exprés; 21 i 22, projeccions juvenils per als instituts de la població; i, com a colofó, del 23 al 25 les projeccions oficials a concurs, tant en categoria nacional com autonòmica… encara que, això sí, la clausura serà virtual, sense públic, amb imatges dels premiats a través de xarxes socials.

Llegeix més...

Altres