Les penyes porten l'alegria als més jóvens amb la cavalcada i els patges reials

Les penyes porten l'alegria als més jóvens amb la cavalcada i els patges reials

El diumenge 27 de desembre, els patges reials estaran durant tot el matí en la plaça del País Valencià, per a arreplegar les cartes dels xiquets de Puçol amb les seues peticions per als Reis Mags. Però si el que desitgen és vore en directe, la vesprada del 5 de gener podran aconseguir-ho durant la cavalcada reial. Tot això gràcies a la incansable labor de l'Agrupació de penyes.
 

Encara que les penyes es van agrupar inicialment per a celebracions d'índole taurina (sobretot coordinar la desfilada i la tradicional baixada de caixons del 7 de setembre, dia gran del bou en la població), prompte van ampliar les seues activitats amb la celebració d'una setmana cultural i festival (generalment a principis d'octubre) i assumint l'organització dels dos principals esdeveniments nadalencs, sempre amb el patrocini i la col·laboració de l'Ajuntament de Puçol: l'arreplegada de cartes dels patges reials i la cavalcada de reis.

Fidels a la tradició, el diumenge 27 de desembre, a partir de las 11'30 hores, sobre un escenari muntat en la plaça del País Valencià, els representants dels Reis Mags atendran tots els xiquets de la població que ho desitgen, no sols arreplegant les cartes, sinó també obsequiant-los amb caramels i llepolies.

Perquè la festa siga completa, també hi haurà un parc infantil en la plaça... sempre que el temps no ho impedisca, perquè no seria el primer any que la pluja desaconsella un muntatge d'este tipus per als més xicotets.

El que difícilment podrà impedir la pluja és la cavalcada del 5 de gener a partir de las 17'30 hores. Com tots els anys, els Reis Mags fan una àmplia visita pels carrers de Puçol, començant en la Residència de la tercera edat i finalitzant en la plaça del País Valencià, on atendran personalment a tots aquells que desitgen acostar-se a conéixer-los o fer-se una foto amb Les seues Majestats... a més d'emportar-se algun detall de record.

"Venim organitzant estes dos activitats des de fa molts anys", assenyala Ana Márquez, una de les presidentes de les penyes. "Quan vam començar amb l'agrupació, érem nosaltres els que acudíem a tots els actes, però en estos vint anys les coses han canviat molt i ara ens toca organitzar perquè siguen els nostres fills i els seus amics els que disfruten d'esta festa amb què aconseguim portar l'alegria a molts xiquets, i això és el més important".

 

26 Desembre 2009
FaceBook  Twitter  

Altres