Per respecte a ses majestats els Reis Mags, fins la pluja va esperar que acabara la cavalcada

Per respecte a ses majestats els Reis Mags, fins la pluja va esperar que acabara la cavalcada

Es van invertir les tornes: si el passat any va caldre suspendre a mitat de jornada l'entrega de cartes als patges reials, mentres que el bon temps va acompanyar la cavalcada de Reis, enguany la pluja va fer acte de presència durant la vesprada del dimarts 5 de gener. Afortunadament, no va començar a ploure fins a les 8 de la vesprada, quan l'acte pràcticament havia finalitzat.

 

Amb un ull posat en el cel i un altre en la multitud que s'amuntonava en les voreres al llarg de tot el recorregut, l'Agrupació de penyes i l'Ajuntament de Puçol van portar un any més el somriure a milers de xiquets (i no tan xiquets) durant la tradicional cavalcada de Reis.

I no sols somriures, perquè la crisi (sempre la crisi) no és prou per a detindre l'allau de col·laboradors i, sobretot, la gran quantitat de productes repartits durant l'hora i mitja que es va prolongar el recorregut pels carrers de Puçol, començant prop de les 18 hores en la Residència de la tercera edat i finalitzant, entorn de les 19'30 hores, en la Plaça del País Valencià.

Més de 15.000 llepolies, 12.500 bosses de cuquets, 3.000 bosses d'arròs unflable i quicos, 2.500 rosquilles Bimbo dels Simpsons, 300 quilos de caramels i 250 quilos de confeti van inundar els carrers de la població, encara que per poc de temps: algunes de les caramel·lets ni tan sols arribaven a terra, tal és l'habilitat que han desenvolupat per a caçar-les al vol alguns xiquets, unes quantes mamàs i un bon grapat de iaios.

Com sempre, els Reis Mags eren l'estrela de la funció, pujats en la seua lluminosa carrossa dissenyada per les penyes, però també els membres de l'agrupació van disfrutar del recorregut des de les seues quatre carrosses i, junt amb ells, eixes associacions que se sumen solidàriament a qualsevol festa que es munta: la Falla Picaio, la Falla l'Antiga Muralla, el Club de Gimnàstica Rítmica, el Màgic i els Festers de 2010.

"Ells se sumen a la festa i des de l'agrupació els decorem les carrosses, labor que vam realitzar en l'antiga nau de Renfe durant la primera setmana de l'any", assenyala Ana Márquez, component de la junta directiva de l'Agrupació de penyes.

A més, durant la cavalcada les penyes s'ocupen de coordinar als participants i de la seguretat en tot el recorregut, junt amb la Policia Local. Com anaven atents a tots els detalls i desfilant amb el seu impecable uniforme (de pastors, això sí), alguns del públic es referien a ells com "els hòmens de Paco".

Com correspon a una tradició d'este tipus, va haver-hi alegria, festa, colorit, participació ciutadana i també respecte per a evitar qualsevol tipus d'accident. De fet el respecte es va estendre fins al propi clima: la pluja va aguantar fins que la festa pràcticament va haver acabat.

 

09 Gener 2010
FaceBook  Twitter  

Altres