La Guàrdia Civil desplega les seues unitats en el col·legi Virgen al Pie de la Cruz

La Guàrdia Civil desplega les seues unitats en el col·legi Virgen al Pie de la Cruz

Agents i algunes unitats de la Guàrdia Civil han canviat, per unes hores, el quarter pel pati del col·legi concertat Virgen al Pie de la Cruz, amb una missió que tenia una doble vessant: oferir una exhibició d'algunes de les àrees en què intervé el cos de seguretat i impartir una xarrada als alumnes sobre la labor que realitzen. Una activitat promoguda des de la regidoria d'Educació i Joventut de l'ajuntament.

 

A les 10 del matí, del divendres 15 de maig, ja estaven muntats en el pati del Virgen al Pie de la Cruz els estands del Seprona (Servei de Protecció de la Naturalesa), G.E.A.S (Grup d'Activitats Subaquàtiques), les unitats de Trànsit conformades per atestats i motoristes, i el Grup d'Especialistes en desactivació d'explosius, als que més tard es va unir el grup caní.

"Amb este desplegament pretenem donar a conéixer els alumnes una mostra de les especialitats en què treballa la Guàrdia Civil i els servicis que presta. Volem que els jóvens ens vegen de prop i sàpien com actuem", explica Jose Mª Nacarino, portaveu i responsable del Gabinet de Premsa de la Guàrdia Civil de València.

Abans que els alumnes passaren per les distintes unitats, s'ha impartit una xarrada, oferida per Nacarino, i acompanyada d'un vídeo, en el que es donava a conéixer la institució als escolars i totes les àrees en què intervé.

Vicente Durbá, director del col·legi, destaca que "l'activitat ens pareix interessant perquè els jóvens sàpien què fa la Guàrdia Civil per nosaltres. A més, en la xarrada es tracten temes que els afecten directament a ells, com els relacionats amb el medi ambient o l'ús que es fa d'Internet".

Després de la xarrada, el moment més esperat per tots ells, passar pels estands, on els agents especialitzats en cada àrea els explicaven quin era el seu treball. Allí, els alumnes han disfrutat pujant-se a les motos, als distints vehicles, manejant el robot que desactiva explosius o espiant amb els prismàtics amb què treballen habitualment.

Un dels alumnes d'ESO, Josep Esteve Gallego, afirma que el que més li ha agradat ha sigut "la parada on es trobava el Seprona, perquè m'agrada molt el mediambient i l'agent encarregat de l'explicació era molt simpàtic. M'he donat compte que realitzen una labor molt important".

Este tipus d'exhibicions són necessàries perquè fan assequible a la Guàrdia Civil, donant-li la importància que es mereix (perquè actuen en una esfera molt àmplia garantint el compliment de la llei i vetlant per la seguretat ciutadana), al mateix temps que contribuïxen a netejar la imatge desvirtuada que alguns sectors de la societat tenen de la institució.

"Ha tingut una gran acollida per part dels alumnes i això significa que estos cossos desperten interés, ja que tenen informació de primera mà sobre temes com a drogoaddicció, violència i medi ambient", assegura el regidor de Joventut, Carlos Novella"Virgen al Pie de la Cruz ha acceptat la proposta de la Regidoria de Joventut, el que és símptoma que el col·legi es preocupa per la formació integral dels seus alumnes, de formar jóvens que coneixen els perills diaris i que poden dominar les ferramentes necessàries per a conéixer-les amb garantia".

A més, el regidor destaca i agraïx l'esforç a la Guàrdia Civil de la Comandància de València, tant en la xarrada com en l'exposició de materials, "i la col·laboració de José Antonio Romero, Tinent de la Guàrdia Civil de Puçol, que ha facilitat totes les gestions".

Informa: Nuria Martínez León

 

19 Maig 2009
FaceBook  Twitter  

Altres